Haber Global Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda: Keskin nişancı eğitimi nasıl gerçekleşiyor?

Bordo bereliler Türkiye'nin göğsünü kabartmaya devam ediyor. Son olarak "Avrupa en iyi keskin nişancı" yarışmasında ilk iki sırada yer alarak kürsüye çıktılar. Peki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gururu özel kuvvetler hangi eğitimlerden geçiyor, Bu seviyeye hangi süreçleri aşarak ulaşıyor? Haber Global ekibi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan Türk askerlerinin eğitimine katıldı. Onların zorlu şartlardaki büyük başarısına bizzat şahit oldu. 

Son Güncelleme:

Hataya asla yer bırakmıyorlar, keskin gözleri ile attıklarını 12'den vuruyorlar. Cesaretleri ile dünyaya nam saldılar. Her türlü arazi şartında; yazın sıcağına, kışın ayazına bana mısın demiyorlar. Görevleri hassas, yürekleri sağlam. Onlar TSK'nın korkusuz yiğitleri: Bordo Bereliler.

Onları bir kez daha gündeme taşıyan başarı yakın zamanda geldi. Avrupa en iyi keskin nişancı" yarışmasında Türk Silahlı Kuvvetleri ekipleri ilk iki sırayı aldı.

Peki başarıya giden yolda ne gibi zorluklar aşılıyor? Özel Kuvvet Komutanlığı'nda görev yapan Türk askeri hangi eğitim aşamalarından geçiyor? Haber Global ekibi görüntüledi.

KYK yurdunda dehşet: Yeni mezun gencin ölümü böyle kaydedildi Bursa'da psikolojisi bozulan otobüs şoförü inat edip gitmedi Konut ve iş yeri kirasına zam sınırı Bahçeli'den DEM ile el sıkışma açıklaması CHP'de ayağa kalkma polemiği Okul müdüründen hayat kurtaran hamle