Günlerce uğraşmaya gerek bile kalmayacak! Buzdolabındaki kötü kokuyu gidermek aslında düşündüğünüzden çok daha kolay

Buzdolaplarında bekletilen gıdalar uzun süre tutulduğunda çürümeye başlayabilir ve kötü kokular yayar. Dışarı hava akımı olmadığından buzdolabının içine yayılan ve iç yüzeye yapışan bu koku kısa sürede tüm gıdalara etki eder. Günlerce buzdolabından kötü koku temizlemek yerine bunu deneyin.

Son Güncelleme:

Buzdolaplarında beklettiğimiz gıdalar belirli bir sürenin ardından koku yaymaya başlayabilir. Buzdolabı içerisinde uzun süre bekleyen ya da ağzı açık bırakılan gıdalardan yayılan bu kokular bazen keskin yiyeceklerin kokusu bazen ise çürüme belirtisi olarak karşımıza çıkar. 

Buzdolaplarında oluşan kötü kokular dışarı hava akımı olmadığında dolabın iç yüzeyine yapışır ve bu durum hem dolabın hem de dolaptaki gıdaların kokudan etkilenmesine neden olur. Üstelik dolap yüzeyine yapışan koku kolay geçirilemediğinden bu uzun bir süreç haline gelir. Ancak kimyasal ürünlerle bile zorlu bir süreç olan kötü kokuyu gidermenin bir püf noktası var. 

Doğal yöntemler içeren temizlik önerileri arasında buzdolabı temizliğinin püf noktası sayılan bu yöntem ile kötü kokudan dakikalar içinde kurtulabilirsiniz. İşte buzdolabındaki kötü kokuyu gidermenin püf noktası: