Gözler Kabine toplantısı kararlarında! Bu yıl Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak? Kurban Bayramı’nda özel sektör ve memurlar kaç gün tatil yapacak?

Bayram tatilinde kamu kurumlarının tamamı kapalı olurken özel sektörde belirlenen tarihlerde izin yapıyor. Kurban Bayramı tatili bu yıl Haziran ayına denk geldiğinden gözler tatil süresine çevrildi. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün mü, ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Son Güncelleme:

Erdoğan'ın bir yılın değerlendirmesini Kabine toplantısının ardından yapması bekleniyor. Kurban Bayramı için geri sayım başlarken tatil planı yapmak isteyenler tatil süresinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmadığını merak ediyor. Söz konusu Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası yapacağı açıklamalarda bayram tatilini de duyurması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK, UZATILACAK MI?

Kurban Bayramı normal şartlarda 4 gün sürüyor. Arefe günü de bayram tatiline dahil edildiğinde toplam tatil süresi 4.5 gün oluyor.

Kurban Bayramı arefe günü bu yıl 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelecek.

Bayramın birinci günü 16 Haziran Pazar, ikinci günü 17 Haziran Pazartesi, üçüncü günü 18 Haziran Salı ve son günü 19 Haziran Çarşamba günü olacak.

Kurban Bayramı tatiline Perşembe ve Cuma günlerinin de eklenmesiyle birlikte bayram tatili hafta sonu ile beraber toplam 9 gün olacak.

Kurban Bayramı tatiliyle ilgili alınan kararın Kabine Toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor.

ÖZEL SEKTÖR İDARİ İZİNDEN YARARLANIYOR MU?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tatil idari izinle birlikte 9 güne uzatılmıştı. İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerli oluyor. İdari izin sektörü kapsamıyor. İdari izin tatil edildiği için bayram tatili memurlar için 9 gün olacak.

9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ PROGRAMI

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından Kurban Bayramı tatiline ilişkin takvim şu şekilde;

Kurban Bayramı arefe günü 15 Haziran Cumartesi

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran Pazartesi

Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. günü (son) 19 Haziran çarşamba

20 Haziran Perşembe (İdari izin)

21 Haziran Cuma (İdari izin)

22 Haziran Cumartesi (Hafta sonu tatili)

23 Haziran Pazar (Hafta sonu tatili)

Sonraki Haber