Gören UFO sandı! Bu seferde Niğde'de ortaya çıktı

Niğde semalarında görenlerin UFO benzetmesi yaptığı mercek bulutu görüldü.

Son Güncelleme:

Gökyüzünde oluşan çok katmanlı mercek bulutu, bir müddet sonra dağıldı.

Mercek bulutları, güçlü hava akımlarının dağ veya tepe gibi engelle karşılaşmasıyla oluşuyor.

Havanın içindeki nem oranı yeterince yüksekse yukarı ve aşağı yönlü hava hareketi sırasında basınç ve sıcaklık değişiminden dolayı su buharı yoğunlaşıp tekrar buharlaşıyor ve mercek şeklindeki bulut oluşuyor.

MERCEK BULUTU HAKKINDA

"Mercek bulutu" terimi, meteoroloji ve gökyüzü gözlemleriyle ilgilenen kişiler arasında yaygın olarak kullanılan bir ifadedir. Ancak, bu terim genellikle "lens-shaped cloud" (mercek şeklinde bulut) ifadesinin yanlış bir çevirisinden kaynaklanmaktadır. Doğru terim "lenticular cloud" yani "lentiküler bulut"tur.

Lentiküler bulutlar, genellikle dağların zirveleri veya sırtları yakınında görülen özel bir bulut türüdür. Bu bulutlar, rüzgarın sabit bir yön ve hızla dağların üzerinden geçtiği durumlarda ortaya çıkar. Rüzgar, dağın rüzgarla karşılaşan yamacında yükselir ve soğurken su buharını yoğunlaştırarak lentiküler bulutları oluşturur.

Lentiküler bulutlar, genellikle birbirine benzer şekilde yatay tabakalardan oluşurlar ve mercek gibi görünen düzgün bir şekle sahiptirler. Bu bulutlar genellikle sabit bir konumda durur ve genellikle yüksekliği olan bir serpilecek gibi görünürler.

Lentiküler bulutlar, dağların üzerindeki sabit rüzgar akımları nedeniyle ortaya çıktığından, genellikle dağlık bölgelerde gözlemlenirler. Görsel olarak çarpıcı ve etkileyici olabilirler ve pilotlar tarafından da dikkatle izlenir, çünkü genellikle dalgalı hava akımlarının işaretçileri olarak görülürler.

Kaynak: Haber Global TV

Çayda 4. sürgün: Üreticilerin yüzü güldü FETÖ elebaşı Gülen hakkında yeni iddialar İki grup arasında kavga! Polisin anlık müdahalesi kamerada Afyonkarahisar'daki deprem anında ineklerin tepkisi dikkat çekti Halkalı-Ispartakule Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar tam gaz Esenyurt’ta erkek vahşeti: Bir kadını sokak ortasında taciz edip kaçtı