Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamıyor

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan lodos fırtınası nedeniyle bugün Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamıyor.

Son Güncelleme:

Lodos fırtınası, Kuzey Ege Denizi'nde etkili oluyor ve deniz ulaşımında aksamalara yol açıyor. Gestaş firması, olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli arasında bugünkü tüm tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

NORMAL OLARAK DEVAM EDEN SEFERLER

Boğaz hattında ise Çanakkale- Eceabat, Çanakkale- Kilitbahir ve Gelibolu- Lapseki arasındaki feribot seferleri normal olarak devam ediyor. 

METEOROLOJİ'DEN DENİZLER İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden denizlerde beklenen fırtınaya yönelik uyarı yapılmıştı.

Yapılan uyarıda şöyle denildi:

MARMARA DENİZİ

Marmara Denizi’nde rüzgarın; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

EGE DENİZİ

Ege Denizi’nde rüzgarın; yarın (Pazartesi) günün ilk saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, güneyinde yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; akşam saatlerinde kuzeyinde, akşam saatlerinden sonra Güney Ege’nin kuzeyinde, Salı günü (02.02.2021) öğle saatlerinden sonra Güney Ege’nin güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

AKDENİZ

Batı Akdeniz’de rüzgarın; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; Salı günü (02.02.2021) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber