Göç İdaresi Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı

Göç İdaresi Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son Güncelleme:

Resmi Gazete'de, Göç İdaresi Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Yönetmeliği yayımlandı.

Göç İdaresi Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının görev, kuruluş, yetki ve sorumluluklarına, denetçi yardımcılarının mesleğe giriş sınavına, yetiştirilmelerine, yeterlik sınavına, denetçiliğe ve başdenetçiliğe atanma koşullarına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Göç İdaresi Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, Göç İdaresi Başkanlığı denetçi yardımcısı adaylarının, bu göreve atanabilmeleri için belirtilen şartları taşımaları ve giriş sınavını kazanmaları gerekiyor. Denetçi yardımcılığı giriş sınavı, kadro ve ihtiyaç durumlarına göre İçişleri Bakanlığı makamının uygun gördüğü zamanlarda yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı veya sözlü olarak tek aşamalı yapılacak. Giriş sınavında başarılı olan adaylar, İçişleri Bakanı onayıyla başarı sırasına göre boş kadrolara atanacak.

Yetiştirilme süresi fiilen 3 yıl olan denetçi yardımcıları, bu sürede belirlenen programa göre yetiştirilecek.

Denetçi yardımcılığına atananlar, aylıksız izin ile toplam 3 ayı aşan hastalık ve refakat izinleri hariç en az 3 yıl fiilen çalışmış olmak, tez hazırlamak ve hazırlanan tezin tez jürisi tarafından kabul edilmesi kaydıyla yeterlik sınavına girmeye hak kazanacak.

Yeterlik sınavında başarı gösteren denetçi yardımcıları, yeterlik sınavı başarı puanı sırasına göre denetçi kadrolarına atanacak.

Denetçi yardımcılığı dahil denetçilik mesleğinde en az 10 yıl çalışan denetçiler, görev ve sorumluluk bilinci, mesleki bilgileri, çalışma ve gayretleri göz önünde bulundurularak kıdem sıralamasına göre Bakanlık makamı tarafından başdenetçiliğe atanabilecek.

Denetçiler, genel denetim, özel denetim, inceleme, araştırma, ön inceleme, disiplin soruşturması, soruşturma ve değerlendirme raporlarını düzenleyebilecek.

DENETÇİLERİN YETKİLERİNİ İÇEREN YASAL DAYANAK OLUŞTURULDU

Göç İdaresi Başkanlığından alınan bilgiye göre, yönetmelikle, kuruma denetim personeli alımı için sınav yapabilme yetkisi verildi.

Başkanlıkça, mevzuat hükümleri doğrultusunda iş ve işlemlerin yürütülmesine yönelik yapılacak denetimler açısından denetçilerin yetkilerini içeren yasal dayanak oluşturuldu.

Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca, denetim faaliyetlerinin yanı sıra uygulamada tekdüzeliği sağlamak üzere eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesini sağlayacak modeller geliştirilecek.

Kaynak: AA

Sonraki Haber