"Geri döndü" diyen İslam Memiş'ten gram altın için kritik açıklama: "Düşüşler alım fırsatı, yıl sonu için 1800 lira..."

Ekonomi piyasalarında kritik bir haftaya girdik. Türkiye'de işsizlik verileri açıklandı. ABD'de ise enflasyon açıklanacak. İslam Memiş bu verilerin piyasayı nasıl etkileyebileceğini yazdı, gram altından Borsa İstanbul'a kadar takip edilmesi gereken aralıkları belirtti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 10-16 Temmuz haftasında piyasayı etkileyecek ekonomik veriler ve olası sonuçlarını yazdı.

tv100 web sitesindeki köşesinde yazan Memiş, ABD enflasyonunda sert bir düşüş beklendiğini belirtirken bu hafta yatırımcıların hangi bant aralıklarını takip etmesi gerektiğini anlattı.

Sözlerine Borsa İstanbul'la başlayan İslam Memiş, kısa vadede kâr satışları olabileceğini belirterek 5950 ile 6320 puan aralığını takip edeceği belirtti.

Dolar TL kurunda ise 25,85 ile 26,10 lira aralığının geçerliliğini koruduğunu belirten Memiş, yıl içinde 24,50 lira civarına kadar bir düşüş beklediğinin de altını çizdi. Ancak yıl sonuna kadar 27,80 seviyesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Euro dolar paritesinde ise 1,10 seviyesinin üzerinde tutunma çabalarının bu hafta da devam edeceği öngörüsünde bulunan Memiş, yıl sonu için 1,15'ten söz etti. Aradaki düşüşlerin alım fırsatı olabileceğini vurguladı.

Memiş'in ons altın ve gram altınla ilgili açıklamaları ise haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV