Gelecek ve DEVA'da birleşme krizi

DEVA ve Gelecek Partileri birleşecek mi? Meclis'te grup kurulacak mı? O soruların yanıtı için temaslar sürüyor. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre o arayış, "Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusu üzerinde düğümlendi. İddiaya göre Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu kendisinin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini istiyor.

Son Güncelleme:

Altılı Masa'da 'Hangi partinin amblemi altında seçime girilecek?' sorusu üzerinde anlaşmaya varamayınca CHP çatısı altında seçime girip Meclis'e taşındılar..

AK Parti'den ayrılan siyasi hareketler, yeni yasama yılı öncesinde yeni arayışlara girdi. DEVA ve Gelecek Partisi arasında temaslar sürerken yeni bir, "Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" krizi patlak verdi.

28. Dönem Meclisi'nde Saadet Partisi ile birlikte grup kuran Gelecek Partisi, 3. yasama yılı öncesinde 15 milletvekili bulunan DEVA Partisi ile 20 kişiyi tamamlayıp ya birleşme ya birlikte grup kurma gibi formüller üzerinde arayışa girdi.

İki partinin yöneticileri bir süreden beri görüşmeleri sürdürüyor. Görüşmeler sırasında birleşme ya da grup kurmanın teknik ayrıntılarından çok "Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusu gündeme geldi.

Her iki partinin genel başkanı da adaylık iddiasından vazgeçmedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu cumhurbaşkanı adayı olmakta ısrar ederken, DEVA Partisi bu sorunun yanıtını seçime ertelemeyi teklif etti. "Babacan mı Davutoğlu mu?" sorusuna seçim sath-ı mailine girildiğinde karar verilmesi önerildi.

Davutoğlu o teklifi kabul etmedi. Ancak iki parti yetkilileri birleşme için çabalarını sürdürüyor.

Köpek kendisini seven çocuğa saldırdı Bisiklet yolunu kapatan araçlara bisikletseverlerden tepki Sahte polislerden 150 bin dolarlık gasp Kovboy kasabası küle döndü Türk Telekom CEO'su: tarifeler sudan ucuz SGK'dan dolandırıcılık uyarısı