Gaziantep'te fay hattı üzerine kurulan bir köy tamamen yerle bir oldu!

Gaziantep Nurdağı'nda üzerinden fay hattı geçen bir köy yerle bir oldu. Köy sakini vatandaş, 'Burada ölümü bekledik, hayvanlarımız halen enkazda' açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme:

BÜYÜKLERİMİZ FAY HATTI VAR DİYORDU

Doğduğu ve büyüdüğü köyde çok büyük bir felaket yaşadığını söyleyen 70 yaşındaki Selahattin Karakoç, Allah bir daha göstermesin. Fay hattı buradan karşıya gidiyor. Evlerin arasından gidiyor. Deprem olduğunda hepimiz buraya biriktik. Arada bir sallandı, sallandı, 'Allah' diye diye burada bekledik. Çok acayip gürüldedi. Elektrik yoktu, su yoktu, can pazarı yaşadık. Vatandaşın kendini to

plaması 10-15 seneyi bulur. Büyükler fay hattı var diyorlardı. Olacağını söylüyorlardı. Ama tam net bilemiyorduk ifadelerini kullandı.

BİZ ÖLÜMÜ BEKLEDİK

Emekli maaşıyla geçimini sağlayan ve depremden sonra köyde hiçbir şeyi kalmayan Mehmet Gökkaya da, deprem anında enkaz altında kaldı. Komşularının yardımıyla enkazdan çıkan Gökkaya, Yatarken bir sallantı oldu. 1 dakikadan fazla sallandı. Arkasından yavaşlayıp, yukarıdan aşağıya geldi. Kafamızın üzerine baza geldi, nefes alamadık. Hiç kımıldama yok. Ben sadece eşime gittim, hakkını helal et dedim, helalleştik, bekledik. Üçüncü bir dalga geldi, esneme payı olunca kafamı çektim. Baktım bir ışık görünüyor. Elimi dışarı çıkardım. İmdat diye bağırdım. Komşular geldi, bizi kurtardı. 10-15 dakika kalmışımdır. Biz ölümü bekledik. Hanımdan hiç ses çıkmıyordu. Onu da çektik altından, çıkardık. Öldü sandım. Yaşadığımız bir mucize.

Kaynak: DHA

Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi Şarampole yuvarlanan minibüsteki minik kazazedeye özel ilgi Giresun'da denizde korkutan hortum! Yer Erzurum: Mağazadan çanta hırsızlığı kamerada Yaz bitti, Erciyes'te mevsimin ilk karı görüldü