Gaziantep'te baygın bulundu!

Gaziantep’te duyarlı bir vatandaş yol kenarında bir tilkinin baygın ve bitkin olduğunu gördü.

Son Güncelleme:

Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de duyarlı vatandaş Bahriye Kısacık tarafından bitkin olarak bulunan tilki, İslahiye Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliği ekiplerine teslim edildi.

Vatandaştan alınan tilki, tedavisi yapılmak üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesine götürüldü. Yol kenarındaki bitkin tilkiyi gören ve yardım eden Bahriye Kısacık, “Tilkiyi yolda gördüm yürüyemiyordu. Yabani bir hayvan olmasına rağmen korkmadım” dedi.

"HAYVANLAR BİZLER GİBİ CAN TAŞIYOR, UYUTULMASI GÜNAH"

Tilkinin bitkin halde olduğunu söyleyen Bahriye Kısacık, korkmayarak yardım ettiğini belirtti. Kısacık, “Tilkiyi yolda gördüm yürüyemiyordu. Yabani bir hayvan olmasına rağmen korkmadım. Tilkiler korkulacak hayvan değil. Hayvanların uyutulması günah. Onlar da bizler gibi can taşıyor. Hayvanların tedavi edilmesini isterim” dedi.

"SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASINA KARŞIYIM"

Bahriye Kısacık’ın çağırması üzerine tilkiye yardım eden Ökkeş Budak, “Bitkin haldeki tilki yolun kenarında yatıyordu. Burada oturan teyze gösterdi bize. Bizde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nü aradık. Tilkide yara yok ama hastalanmış ki bu halde bitkin duruyor. Bizde yardım ettik. Ben şuan ki gündemimizde bulunan sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyım. Bütün hayvanlar insanlara çalışıyor. Hayvanlar kısırlaştırılsın ama uyutulmasın” ifadelerini kullandı.

İpini koparan kurbanlık dana, yakalamaya çalışan kişiye saldırdı Babalar Günü'nde eşine kendi ürettiği aracı hediye etti Bursa'da kaçan boğa ortalığı birbirine kattı Hayvan gübresi çukuruna düşen boğa kurtulsa da yakalandı Cam silerken 7'nci kattan düşen kadın hayatını kaybetti Bir koyun uçurumdan atladı, 27 koyun peşinden gitti