Fransa'ya Azerbaycan tepkisi

Fransa'nın Azerbaycan'a yönelik yaptırımına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sert tepki gösterdi.

Son Güncelleme:

Fransız Senatosu'nda Azerbaycan'a yaptırım uygulanmasını içeren önerge kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "32 yıl sonra asli unsurları tekrar köyüne dönüyor. Hangi evin kimin olduğu belli, Fransa gibi bir ülke çıkıyor karar alıyor. Diyor ki; burası Ermenistan toprağı Azerbaycan sen işgal ediyorsun, bir an önce çık. Nasıl bir şeydir bu? Biraz önce dünya 5'ten büyüktür dedik ya o beşten birisi bu. Bu güya çözüm üretecek" sözleriyle Fransa'nın kararını eleştirdi.

Fransa'ya bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Kurtulmuş, "Azerbaycan'ın kendi topraklarını özgürleştirmesine hala birileri rıza gösteremiyor. Fransa, hala kalkmış Azerbaycan'a birtakım ambargolar koymaktan bahsediyor. Önce sen şundan bahset, 30 senedir Minsk Üçlüsü diye sen Azerbaycan'la Ermenistan arasındaki sorunu çözmek için sorun çözecek bir cümle söyledin mi?" dedi.

Eleştirisine devam eden Kurtulmuş, "Sizler hem işgale göz yumacaksınız hem Azerbaycan toprakları olan Karabağ'ın Ermeniler tarafından işgal edilmesini sağlayacak siyasi altyapıyı hazırlayacaksınız. Şimdi de kalkıp Azerbaycan'a karşı bunları söyleyeceksiniz. Yok öyle şey. Karabağ Azerbaycan'dır ve kıyamete kadar Azerbaycan'ın olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi Şarampole yuvarlanan minibüsteki minik kazazedeye özel ilgi Giresun'da denizde korkutan hortum! Yer Erzurum: Mağazadan çanta hırsızlığı kamerada Yaz bitti, Erciyes'te mevsimin ilk karı görüldü Van'da her yer beyaza büründü