Fırtına uçağı beşik gibi salladı... Yaşananlar anbean kamerada!

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde fırtınada pilotu iniş yapmaya çalışan yolcu uçağı, dengesini kaybedince tekerleklerini piste değdirmeden son anda pas geçti. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile anbean kaydedildi.

Son Güncelleme:

Ordu’da iki gündür etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Dün İstanbul-Ordu seferini yapan bir yolcu uçağı, fırtına nedeni ile zor anlar yaşadı.

Uçak, Ordu-Giresun Havalimanı’na inişe geçtiği sırada fırtına nedeni ile havada dengesini kaybetti. Sola yatan uçak, tekerleklerini piste değdirmeden yeniden havalandı.

Pisti son anda pas geçen uçak daha sonra kontrollü bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Yaşananları bir vatandaş cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydetti. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI

Bodrum'dan İstanbul'a gelen Mavi Gök firmasına ait Cessna tipi TC-ART saat 11.20'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pisten çıkarak yeşil alana çıktı.

Kaza sonrası uçakta bulunan iki pilot kazayı yara almadan atlatırken, yeşil alana çıkan uçak ekipler tarafından kurtarıldı. Uçağı kurtarma çalışmaları sırasında pist hava trafiğine kapatıldı. 

VAN'DA KUVVETLİ RÜZGAR: UÇAK SEFERLERİ RÖTAR YAPTI

Van’da kuvvetli rüzgar uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van’dan Ankara ve İstanbul'a planlanan uçak seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle rötarlı gerçekleşti. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu olması beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji; Hakkari, Bitlis ve Van'ın güney ile kuzey ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu olması tahmin edildiğini, yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği belirtildi.
Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman saatte 40-60 kilometre hızla kuvvetli şekilde eseceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Van AFAD personelleri İran'a intikal için yola çıktı Kızıl şahinlerin yamaç paraşütü ve drona saldırısı heyecan yarattı Osmangazi Köprüsü'ne zam, feribotu tekrar cazip hale getirdi Beylikdüzü'nden Emir Can İğrek rüzgarı Rize'de 19 Mayıs tarihi kalede coşkuyla kutlandı Türk donanmasının gururları 19 Mayıs kapsamında halkın ziyaretine açıldı