Fırtına nedeni ile derenin taştığı Şile'de son durum ne?

İstanbul Şile'de etkili olan fırtına ve sağanak Yeşilçay deresini taşırdı. Çok sayıda konut ve iş yeri zarar gördü ilçede okullar tatil edildi. Son durumu bölgedeki Haber Global ekibi aktardı.

Son Güncelleme:

Şile’de fırtına nedeniyle tekneler kıyıya vurdu.

Şile'de fırtına ve yoğun yağış etkili oluyor. Fırtına nedeniyle birçok tekne kıyıya vurdu. Kıyıya vuran tekneler de hasar oluştu. Ekipler, hasar tespiti ve gerekli müdahale için çalışmalara başladı.

Şile Ağva'da dün deniz ve derenin taşması sebebiyle meydana gelen selin ardında bıraktığı tahribat, suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı. Devrilen ağaçlar ve banklar, suların çekilmesiyle ortaya çıktı.

ŞİLE'DE BÜYÜK TAHRİBAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yerel yağış uyarılarının ardından, dün derelerin ve denizin yükseldiği Şile Ağva'da sokaklar, iş yerleri, balıkçı tekneleri sular altında kaldı. Dün akşam saatlerinde sağanak yağışın hızını kesmesiyle sel suları çekildi. Sel suyunun taşıdığı moloz ve çöp yığınları, devrilen ağaçlar, devrilen banklar suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı. Bölgede ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

ŞİLE HAKKINDA

Şile, Türkiye'nin İstanbul iline bağlı bir ilçedir. İstanbul'un kuzeydoğusunda, Karadeniz kıyısında yer alır. Doğal güzellikleri, plajları, tarihi mekanları ve şirin atmosferiyle bilinen Şile, özellikle İstanbul'dan günübirlik kaçışlar için tercih edilen bir destinasyondur.

Şile, Karadeniz kıyısında yer alır ve İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e açıldığı noktanın kuzeydoğusunda bulunur. Doğusunda Kandıra, batısında Beykoz ve Pendik ilçeleri ile komşudur.

Şile'nin tarihi oldukça eskiye dayanır. Bölge, antik çağlarda Bithynia Krallığı'na aitti. Osmanlı döneminde önemli bir sahil köyü olarak bilinen Şile, zamanla turistik bir destinasyona dönüşmüştür.

Şile'nin doğal güzellikleri arasında ormanlık alanlar, plajlar ve kıyı şeridi bulunmaktadır. Ağva ve Kılıçlı gibi sahil bölgeleri, Şile'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere hitap eder.

Şile, ünlü "Şile bezi" olarak bilinen bir kumaşın üretimi ile de tanınır. Şile bezi, hafif ve nefes alabilir özellikleriyle bilinir ve genellikle yaz aylarında kullanılan giyim eşyalarında tercih edilir. 

Şile, güzel plajlarıyla ünlüdür. Kumsal, Akçakese, Ağva ve Kumbaba Plajı gibi plajlar, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilir.

Şile Feneri, bölgenin simgelerinden biridir. 1859 yılında inşa edilen bu tarihi fener, Karadeniz'e girişi aydınlatmak amacıyla kullanılmaktadır. Şile Feneri, ziyaretçilere açıktır.

Şile'de haftanın belirli günlerinde kurulan otantik pazar, yöresel ürünlerin ve el sanatlarının satıldığı bir yerdir. Burada Şile bezi ürünleri, taze meyve-sebze, bal ve diğer yöresel ürünleri bulabilirsiniz.

Şile, doğal güzellikleri, tarihi atmosferi ve sahil beldeleriyle İstanbul'a yakınlığı nedeniyle ziyaretçi çeken bir destinasyondur.

Kaynak: Haber Merkezi

Mahkemeden emsal niteliğinde boşanma kararı Irak'ın kuzeyinde terörden temizlenen mağara görüntülendi Gaziantep'te ihbar üzerine gidilen adresteki şüpheli polisle çatıştı Antalya sahilleri sonbaharı dinlemedi! Yamaç paraşütçüsü ölümden döndü: İniş sırasında... Çöplükten çıkan yangın ormana sıçradı