FİHAMER panelinde fikri ve sınai mülkiyet hukukundaki değişim ve gelişmeler tartışıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesindeki FİHAMER'in 6'ncısını düzenlediği "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukukunda Oluşan Değişiklik ve Gelişmelerin Türk Hukuk Uygulamasına ve Öğretisine Etkileri" panelinde yeni ve çağdaş konular tartışıldı.

Son Güncelleme:

İstanbul Kültür Üniversitesi Fikri Haklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (FİHAMER) tarafından bu yıl "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukukunda Oluşan Değişiklik ve Gelişmelerin Türk Hukuk Uygulamasına ve Öğretisine Etkileri" panelinin altıncısı düzenlendi.

18 Kasım'da yapılan panel, FİHAMER Müdürü Prof. Dr. M. İlhan Ulusan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Yeni ve çağdaş konuların tartışıldığı panelde, sosyal medya hesaplarının mirasçılara geçişi (dijital tereke), yapay zeka tarafından oluşturulan yapıtlar üzerindeki hak sahipliği, film yapımına ilişkin sözleşmelerde sanat özgürlüğü ve ekonomik özgürlüğün korunması ele alındı.

Panele, hukukçular ve konuyla ilgili diğer meslek mensupları katıldı.

Panele katılan isimlerin ve ele aldıkları konular şöyle:

-Prof. Dr. Merih Kemal Omağ'ın oturum başkanlığında; Prof. Dr. Hanife Öztürk "Marka Hukukunda Transit Mallar", Dr. R. Tamer Pekdinçer "Yargıtay Kararları Işığında Sınai Mülkiyet Kanunu Çerçevesinde Sessiz Kalmak Suretiyle Hak Kaybı"

-Prof. Dr. Durmuş Tezcan'ın oturum başkanlığında; Doç. Dr. Pınar Memiş Kartal "Fikri ve Sınai Hakların Cezai Korumasında Güncel Gelişmeler, Dr. Öğr Üyesi S. Özgür Memişoğlu "Tescilli Tasarımlarda Ayırtedicilik Unsuru"

-Prof. Dr. Turgut Öz'ün oturum başkanlığında; Prof. Dr. Mustafa Aksu "Dijital Tereke (!) Sorunu Kapsamında Facebook Hesaplarının Mirasçılara Geçebilirliği Tartışması ve Alman Federal Mahkemesinin 12 Temmuz 2018 Tarihli Facebook Kararının Değerlendirilmesi", Dr. Öğr. Üyesi Kadir Baş "Yapay Zekâlar Tarafından Üretilen Yaratıların Eser Niteliği ve Bu Yaratılar Üzerindeki Eser Sahipliği"

-Prof. Dr. Atilla Altop'un oturum başkanlığında; Prof. Dr. Azra Arkan Serim "Fonogram Yapımcısının Hakları", Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Bellican "TBK ve FSEK Hükümleri Çerçevesinde Film Yapımına İlişkin Sözleşmelerde Sanat Özgürlüğü ve Ekonomik Özgürlüğün Korunması"

Sonraki Haber