Fazıl Say 100. Yıl Marşı'nı paylaştı: 'Bir gün hep beraber söylemek umuduyla'

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel bestelediği "100. Yıl Marşı" dijital platformlarda yerini aldı.

Son Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada 100. Yıl Marşı'nın Ahmed Adnan Saygun
Sanat Merkezi'nde orkestra şefi Can Okan ve koro şefi İlhan Akyunak yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ve Korosu ile Genç Koro (Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Korosu) tarafından seslendirildiği bildirildi.

Fazıl Say'ın Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel bestelediği "100. Yıl Marşı" için, Ayten Mutlu'nun "Ver Elini" şiirinden yola çıkıldı.

Fazıl Say, 100. Yıl Marşı’nı “Dostlarım, 23 Nisan gibi özel ve anlamlı bir günde 100. Yıl Marşımızı paylaşmak benim için mutluluktur. İyi dinlemeler diliyorum, güzel enerjiler getirsin size bu müzik. Bir gün hep beraber söylemek umuduyla. İçtenlikle, sevgiyle.” notuyla paylaştı.

Kaynak: Haber Global TV

Yücel Arzen'den 19 Mayıs marşı Afrika'dan gelen ilginç görüntü tartışma konusu oldu: Hayvanlar hareketsiz kaldı Ağaçtayken insanlara yakalanan anakonda ne yapacağını şaşırdı! Sahibinin her dediğini dinleyen eğitimli kuzu sosyal medyayı salladı Bozayının orman gezintisi fotokapana yansıdı Diri diri toprağa gömüldü, 4 gün sonra böyle çıkarıldı