Faydası saymakla bitmiyor ama çekirdeği ile tüketildiğinde hastanelik ediyor!

Tokat'ta yetişen alıç meyvesi fazla tüketildiğinde veya çekirdeği ile yenildiğinde sindirim sorunlarına yol açıyor.

Son Güncelleme:

Tokat'ta kayalık yerlerdeki çalılıklar içinde ve ormanlarda yetişen kırmızı ve sarı renkte olan alıç meyvesi sonbahar aylarında toplanıyor. İplere tek tek dizilerek satışa sunulan alıç meyvesi geçmişten günümüze kadar bir çok sağlık sorunun tedavisinde şifa niyetine kullanılıyor.

Kalp ve damar hastalıklarına karşı etkisi Avrupa'da da kabul edilen alıç meyvesi fazla tüketildiğinde ise sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar alıç meyvesinin fazla tüketilmesi halinde bağırsak sorunlarına yol açabileceği, çekirdeği ile yenilmesi halinde ise mide de kitle oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Üsküdar’da okula gitmek artık daha “Güvenli” Beykoz'da denize atılan çöpler kıyaya vurdu Denize lodos, tezgaha balık uyarısı Köroğlu Dağları'ndan sofralara doğal şifa: Kozalak şurubu Ticaret Bakanlığı İstanbul'da hamburger ve dönere ilişkin gramaj denetimi yaptı Antalya'da sel sularında sabununu aldı banyo yaptı