Farkında olmadan sürekli yapıyoruz! Patates haşlarken yapılan hata bakın nasıl sorunlara yol açıyor
Patates haşlarken pek çok kişinin tekrarladığı bu hata patateslerin kabukları ile birlikte haşlanması. Patatesin kabuğunu haşlamadan önce soymadığınızda bazı yan etkiler ortaya çıkabiliyor.
Patates kabukları ne kadar çok yıkanırsa yıkansın üstlerinde biriken mikroplar tam anlamıyla giderilemiyor. Bu durum da haşlanan patatesin kabuğundaki mikropların sağlığınıza zarar vermesine yol açıyor. Patates kabuklarını haşlamadan önce çiğ haldeyken kabuklarını soymak ve bu şekilde bir kez yıkadıktan sonra haşlamak gerekiyor.
Patates kabuğunun soyulmadan haşlanması durumunda mide bulantısı, şiddetli ishal ve mikrop nedenli zehirlenme gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple patatesleri haşlamadan önce kabuklarını soymak büyük önem taşıyor.