Fahiş fiyatın nedeni zincir marketler mi?

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin rekabet gücünün yüksekliği nedeniyle vatandaşları yanıltma politikalarını da birlikte yaptıklarını savunarak, "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler” dedi.

Son Güncelleme:

Enflasyon oranının yükselmesini 3 harfli zincir marketlere bağlayan Palandöken, "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler. Perakende ticaretin neredeyse yüzde 68’ini bulan bir ticaret hacmi. Dolayısıyla buradaki kazancının vergi levhasının ülke merkezli olması nedeniyle devletin de önemli kayıpları var. İkincisi de bunlar 10 bin 12 bin mağazayla buradaki geleneksel yapıyı bozmayla kalmıyor, rekabet gücünün yüksekliği dolayısıyla vatandaşı yanıltma politikalarını da birlikte yapıyorlar” diye konuştu.

CARREFOUR'DAN ÖNEMLİ KARAR! AMA TÜRKİYE'DE YOK

Haber Global muhabiri Umut Erol'un haberine göre, Türkiye'de de hizmet veren Fransız perakendeci Carrefour önemli bir karar aldı. Enflasyonla mücadeleye yardım etmek amacıyla Fransa'dagıda, sağlık ve giyim ürünleri de dahil olmak üzere 100 ürünün fiyatını 30 Kasım'a kadar dondurdu. Markanın Türkiye'de ise böyle bir uygulaması yok.

Soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Yemek borusu genişleyen yavru kedi çıkardığı seslerle şaşırtıyor Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi