Eyüp Aksu'dan İBB'ye 'UBER' göndermesi: "Herhalde Büyükşehir Belediyemizin birilerine verilmiş sözü var"

Haber Global'de açıklamalarda bulunan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB'nin 5 bin yeni taksi projesine ilişkin, "Herhalde Büyükşehir Belediyemizin birilerine verilmiş sözü var" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme:

Haber Global ekranlarında yayınlanan, Aytaç Kurnaz'ın sunduğu uzmanına sorun programının bugünkü konuğu, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu oldu. Aksu bir izleyicinin, "5 bin yeni taksi projesine neden karşısınız? 'Siyaseti belirleriz' açıklamanız ne anlama geliyor?" sorusuna şöyle yanıt verdi;

"Şimdiye kadar İstanbul Belediye Başkanımızın İstanbul'u yönetim anlayışında söylediği bir söz vardı; "beraber hareket edeceğiz ve ortak akılla yöneteceğiz." Ama bu ortak akılın bir paydaşı biziz. Sayın Belediye Başkanımız bu konuyu hiç bizle istişare etmeden böyle bir açıklama yaptı. "5 bin tane taksi sayısını artıracağım ve kiraya vereceğim " dedi. Bunu eğer uygulamaya kalkarsa veya uygularsa 17 bin 395 taksinin bitişi anlamına gelir. Biz bu ticari taksileri devletimizden 10553 sayılı bakanlar kurulu kararıyla, açık artırmayla satın aldık. Şahsım adına ifade edeyim, Ankara'da bir arsa,  İstanbul'da bir arsa ve 1 daire sattım ve bir taksi satın aldım. O zaman ki sattığım gayrimenkullerin değeri şu anda 20 milyon TL."

Aytaç Kurnaz'ın "UBER dönemindeki krizden daha büyük bir krizle mi karşı karşıyasınız?" sorusuna "Evet" yanıtını veren Aksu sözlerine şöyle devam etti;

"Böyle bir durumda bizim tapumuz yok olur. Biz süresiz bu işi yapacağız diye devletten plakaları satın aldık. Mesele taksicilerin yönetim anlayışının, çalışma sisteminin düzeltilmesi ise Büyükşehir Belediyemiz burada yetkilidir. Gereğini ortak yaparız. Ama geçtiğimiz yıllarda korsan taşımacılık yapan küresel bir firma vardı. Biraz önce siz ismini kullandınız ama ben kullanmak istemiyorum. Bu firma kanunları ve mahkemeleri geçemedi. Yasal olarak faaliyetleri durduruldu. Ülkemizi terk etti. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı bu açıklama ile korsan çalışan bu firmanın önünün açıldığını görüyoruz. Sanki onlara verilmiş bir söz varmış gibi bu konu gündeme geldi. Taksi sayısının artışı ile alakalı bilimsel bir çalışma yapılır. Çalışmadan sonra çıkan rapor sonucunda oturur bakarız. Şu süreçte taksi artışına ihtiyaç yok. İstanbul'da trafik sıkıntı ve korsan çok fazla. Metro ağı gün geçtikçe artıyor."

BELEDİYE NEDEN BU PROJEYİ GÜNDEME GETİRDİ ?

Eyüp Aksu belediyenin bu projeyi gündeme getirme sebebine ilişkin ise, "Büyükşehir Belediyemizin birilerine verilmiş herhalde sözü var. Büyükşehir Belediyemiz para kaynağı arıyor." dedi.

"SİYASETİ BELİRLERİZ" TARTIŞMASI

Eyüp Aksu sözlerine şöyle devam etti;

"Benim böyle bir ifadem yok. Sadece şunu ifade ettim; biz İstanbul'da bir anket görevi yapıyoruz. 24 saat sahadayız. Yaklaşık 300 bin aile bu sektörden ekmek yiyor. Yani bizim emeğimiz, ekmeğimiz yok olursa, esnafımız mağdur olur. Hukuk alanında yasalara uygun bir şekilde de hakkımızı her türlü ararız. Ben, siyaseti değiştiririz ya da kaderini değiştiririz kelimelerini kullanmadım" 

Sonraki Haber