Evini günlük kiralayanlara izin belgesi şartı

Antalya'da bazı tatilciler günlük ev kiralama yöntemini tercih etmeye başladı. ev sahipleri de kar elde etmek isteyince, yöntem yaygınlaştı. ancak kısa süreli kiralamada dikkat edilmesi gereken noktalar var. aksi takdirde 1 milyon liraya kadar para cezası ile karşı karşıya kalınabilir.

Son Güncelleme:

Evini kısa süreli kiralayanlar dikkat! Gerekli izinler alınmadığı takdirde, kar etmek isterken, elinizdeki paradan da olabilirsiniz.

Otel fiyatları arttı, tatil beldelerinde günlük ev kiralama sistemi yaygınlaştı. Ev sahipleri daha fazla kar elde edebileceğini, tatilciler ise ucuza tatil yapabileceğini düşündü. Ancak hesaba almadıkları bir nokta vardı.

İnternet üzerinden verilen ilanlarla kiralanan evler, belli yönetmeliklere tabi tutuluyor. Bir evin kısa süreli kiraya verilebilmesi için, Turizm Bakanlığı'ndan onay alınması gerekiyor.

İzin belgesi olmadan evini kiraya verenlere 15 gün süre vaat ediliyor, bu süre içerisinde gerekli izinleri almayanlara, 500 bin lira idari para cezası uygulanıyor. 1 yıl içinde aynı konutu 4 defadan fazla kiralayanlara ise 1 milyon lira para cezası veriliyor.

Van'dan yola çıkan göçmen kaçağı dolu tır Sakarya'da yakalandı Kahve gibi içilebilen çedene tozu 400 liradan alıcı buluyor Yılanların en uysalı, Tunceli’de görüntülendi Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit edilen polis, Şeyda Yılmaz’ın ailesi ile telefonda görüştü Manisa'da sağlıksız şartlarda salça üreten firmanın faaliyetleri durduruldu Midesinden çıkanlar şoke etti "İlginç bir vaka"