Evinde patates olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Yemek yerken zehirlenmek istemiyorsanız bunu sakın yapmayın

Patateslerin tüketimi konusunda yapılan bu hata aslında patatesin haşlanması aşamasında karşımıza çıkıyor. Patates haşlarken dikkatli olunmadığı takdirde patates sağlığımıza ciddi anlamda zarar verebiliyor. 

Patates haşlarken kabuklarını soymanız gerekiyor. Patates kabukları üzerinde kalan kirlerden dolayı sağlığımızı tehdit ediyor. Patates kabuklarının topraklı olmasının yanı sıra dış ortamda bulunana bakterilerin de üzerine yerleşmesi nedeni ile tehlikeli sayışıyor. Her ne kadar pek çok kişi patates kabuklarının yıkanmasının yeterli olduğunu düşünse de aslında bu temizlik için yeterli olmuyor.

Patatesleri haşlamadan önce mutlaka kabuklarının soyulmuş olması gerekiyor. Kabuklu şekilde haşlanan patateslerin tüketilmesi mide bulantısı, şiddetli ishal ve gıda zehirlenmesi gibi sindirim sistemi üzerinde ciddi sonuçları olabilecek riskler taşıyor. Gıda zehirlenmesinin yanı sıra üzerinde bakterilerin yaşadığı kabuklar nedeni ile ciddi zehirlenmeler de ortaya çıkabiliyor. En sağlıklı yöntem bu nedenle patates kabuklarını haşlanmadan önce soymak olarak biliniyor.