Euro, altın, sterlin tepetaklak düşerken İslam Memiş fırsatı gördü

Piyasalarda karmakarışık bir durum söz konusu. Doların önlenemez yükselişi sürerken karşısında euro, sterlin, kripto paralar ve altın çakılmış durumda. İslam Memiş bu ortamdaki fırsatı açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

FED'in fazi kararının ardından piyasalar dağılmış durumda. Dolar sürekli güç kazanırken karşısındaki emtialar ve diğer para birimleri sürekli değer kaybediyor.

Ons altın 1626 dolara kadar düştükten sonra biraz toparlayıp 1644 doları gördü. Gram altın serbest piyasada 999 liradan satılırken spot piyasada ise 975 lira.

FED'in faiz artırımına enflasyon düşene kadar devam edeceğini açıklaması bu düşüşlerdeki en büyük etken. Nitekim ons altın son 2,5 yılın en düşük değerini gördü.

En büyük zararlar gören para birimlerinden biri de İngiliz sterlini oldu.

İngiltere hükümetinin resesyona karşı vergi indirimi planı açıklamasıyla sterlin 35 yılın dibine geriledi ve an itibariyle sterlin dolar paritesi 1.08.

Euro dolar paritesi ise 0,9658'e kadar düştü.

Dolar karşısında her şey değer kaybetse de TL karşılıklarında artış söz konusu. Dolar 18,46 lira, euro 17,87 lira, Sterlin ise 20,17 lira. Serbest piyasada ise rakamlar daha da yüksek.

Peki böyle bir durumda nasıl davranmak gerekiyor? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş herkesin sakin olmaya davet ederken bu karmaşanın yarattığı fırsatı da açıkladı.

Kaynak: Diğer