Et fiyatları lahmacunu da vurdu! '40 liranın altındaysa dikkat!' uyarısı

"ETİMİZİ GÖSTEREBİLİRİZ"

Güngören'de başka bir restoranın işletmecisi Tuncay Güren ise, "30 liraya bizi kurtarıyor. İnsanları fazla sıkmaya gerek yok. Dananın hepsi aynı, ne farkı var. Kasabımız belli gelip baksınlar. Etimizi gösterebiliriz, 30 lira fazla bile" dedi. Bağcılar'da lahmacunun fiyatı 35 TL olan işletmenin sahibi Seyit Hacıoğulları da "Biz burada 20 bin TL kira veriyoruz, diğeri 200 bin lira veriyor. Kalite farkına inanmıyorum" dedi.

"85 TL PAHALI AMA TEMİZ OLDUĞUNA İNANIYORUM, DEĞER"

Başakşehir'e bağlı Bahçeşehir'de 85 liraya lahmacun yiyen Selin Uzun, "Sadece bir yerde lahmacun yiyorum, her yere güvenmiyorum. Fiyat aralığı da önemli. 85 lira pahalı ama temiz olduğuna inandığım için değdiğini düşünüyorum. 30 liralık lahmacunu tercih etmem" diye konuştu.

DÜKKANLAR KARŞI KARŞIYA AMA FİYATLAR FARKLI

Fatih Sultanahmet'te ise karşı karşıya olan dükkanların da fiyatları farklı. Sultanahmet'te işletmede çalışan Erhan Pekken, "Sultanahmet'te esnafa 30 liraya satıyoruz. Lahmacunun fazla bir maliyeti yok, bizi bu şekilde kurtarıyor" diye konuşurken, karşısında bulunan işletmenin çalışanı Gökhan Demir, "Lahmacun 50 lira. Biz zam yapmıyoruz bazıları 150 liraya satıyor. Herkes aynı eti kullanıyor. Sadece turistlik bölge olduğu için fazla ücret alıyorlar. Biz turist menüsü değiliz. Lahmacun maliyeti ne kadar olabilir? Et fazla gidiyor deyip fazla para alıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA