Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetini azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep yakalandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 2'si özel harekat polisi 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep yakalandı.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre, Ankara'da, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

Tutuklanan şüphelilerden 2'sinin özel harekat polisi olduğu öğrenildi.

Cinayete ilişkin tutuklananların sayısı, böylelikle 10'a yükseldi.

CİNAYETİ AZMETTİRDİĞİ İDDİA EDİLEN DOĞUKAN ÇEP YAKALANDI

Gelişmelerin ardından bugün akşam saatlerinde, cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen ve soruşturmanın 1 numaralı ismi olan Doğukan Çep, İstanbul Beykoz'da yakalanarak gözaltına alındı. 

Doğukan Çep'in Beykoz İshaklı Köyünde bulunan bir otelde olduğu belirlendi. İstanbul ve Ankara polislerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda otele baskın düzenlendi. Polislerin geldiğini fark eden Doğukan Çep, otelin arka kısmında bulunan ormanlık alana kaçmak istedi. Bu sırada polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi etmesinin ardından Doğukan Çep yakalandı. Gözaltına alınan Doğukan Çep'in Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN 4 ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 4 şüphelinin tutuklanmasına ilişkin yapılan açıklamada,

"30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456. Sokak üzerinde Sinan ATEŞ'in ateşli silah ile öldürülmesi, Selman BOZKURT'un ise yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerden 05/01/2023 tarihi itibarıyla ifade ve sair adli işlemleri biten 4 şüphelinin Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince yapılan sorguları neticesinde “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir.

Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir." ifadeleri yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber