Eski bakanlardan Şevket Kazan hayatını kaybetti

Eski bakanlardan Şevket Kazan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan (86), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kazan'ın yarın ikindi namazı sonrası Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.  

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan hayatını kaybetmiştir. Cenaze namazı yarın Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınıp ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir” ifadelerine yer verildi.

KARAMOLLAOĞLU'DAN TAZİYE MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren partinin Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski bakanlardan Şevket Kazan için taziye mesajı paylaştı.

Karamollaoğlu, Twitter hesabından yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Görüş Hareketi öncülerinden, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz ve Eski Adalet Bakanımız Şevket Kazan ağabeyimiz ahirete irtihal etmiştir. Kıymetli büyüğümüze Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret, ailesine ve camiamıza sabr-ı cemil niyaz ederim. Mekanı cennet, makamı ali olsun."

BAKANLARDAN TAZİYE PAYLAŞIMI 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli Görüş'ün öncü isimlerinden dava ve siyaset adamı kıymetli büyüğümüz Şevket Kazan'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Şevket Kazan, Türk siyasetine Anadolu insanının sesini getiren öncü kuşaktan bir siyasetçiydi. Tarihin olup bitene dikkat kesildiği dönemlerde sorumluluklar aldı. Şimdi dava arkadaşı Erbakan hocayla tekrar buluştular. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Hafızalarda yeri bakidir." paylaşımında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise "Türkiye'nin hukuk mücadelesinde uzun yıllar ülkemize hizmet etmiş olan eski Adalet Bakanlarımızdan Şevket Kazan Beyefendinin vefatını üzülerek öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve milletimize başsağlığı dilerim." mesajını paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de "Eski Adalet Bakanımız, değerli ağabeyimiz Şevket Kazan'a Allah'tah rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ŞEVKET KAZAN KİMDİR?

Şevket Kazan, 1933 yılında Sakarya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Necmettin Erbakan'ın kurucusu olduğu Milli Nizam Partisi'nde siyasete atıldı. 1973'te de Milli Selamet Partisi'nden Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bunun yanında adalet bakanı ve çalışma bakanı olarak da görevlerde bulundu. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında da tutuklanarak hapis cezasına çarptırıldı. 1985 yılında da beraat etti. 1991'de de Refah Partisi'nden yeniden milletvekili seçildi. 1996'da kurulan Refahyol hükumetinde de Adalet Bakanlığı vazifesine tayin edildi. Bu dönemde Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yaptı. Öte yandan Kazan, Saadet Partisi'nde Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu.


Sonraki Haber