Erdoğan'dan İsrail'e Guterres tepkisi: Sen kim oluyorsun da ferman gönderiyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i istenmeyen adam ilan etmesine tepki göstererek "Utanmadan, sıkılmadan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'e kalkıyor BM'ye gelemez diye meydan okuyor. Şimdi 196 tane ülke herhalde BM Genel Sekreteri'ne sahip çıkacaktır. Sen kim oluyorsun da BM Genel sekreterinin BM'ye gelemeyeceğine dair ferman gönderiyorsun." dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'e katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, bölgemizde sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalamayacak sinsi bir planın uygulamaya konulduğunu belirterek, dökülen her damla kana İsrail kadar İsrail'e destek verenlerin de ortak olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in İsrail tarafından istenmeyen kişi ilan edilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'e kalkıyor BM'ye gelemez diye meydan okuyor. Şimdi 196 tane ülke herhalde BM Genel Sekreteri'ne sahip çıkacaktır. Sen kim oluyorsun da BM Genel sekreterinin BM'ye gelemeyeceğine dair ferman gönderiyorsun." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

 Algı operasyonlarından etkilenip Şakirpaşa ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum. TEKNOFEST sadece bir başlangıç. Burayı misyonuna uygun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Gençlerimize öz güven aşılayan bu güzide festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tek tek teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de sizler gibi evlatları yetiştiren anne babalarımıza ediyorum. Katıldıkları yarışmalarda ödül alan takımlarımızı yürekten kutluyorum. Bizin gönlümüzde Çukurova'nın çok ayrı bir yeri var. Torosların çocukları coğrafyamızın hilal uğruna, bekamız uğruna şehit düştüler. Bugün alnı ak, huzur içinde yaşıyorsak ölümden korkmayan o aziz şehitlerimiz sayesindedir. Adana'nın verdiği şehitleri tüm şehitlerimizle rahmetle yad ediyorum.

CANIMIZI ORTAYA KOYARAK BAŞARDIK

Geleceği inşa etmek yarınları hayal etmekle başlar. Son 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. İçerden ve dışardan ihanetlere uğradık. Haksızlıkların çifte standartların her türlüsünü gördük. Canımızı ortaya koyarak başardık. Bize parasıyla savunma sanayi ürünü vermeyen ülkelere ihracat yapar hale geldik. O mücadele adamlardan birisi de merhum Özdemir Bayraktar'dı. Özdemir Bayraktar insansız hava araçlarında çığır açan bir isimdi. Baykar'ın bugün hayata geçirdiği pek çok projenin de fikir babasıydı. Durumdan vazife çıkaran idealist bir insandır. Bugün İHA ve SİHA’larımız 50’den fazla ülkede Türk savunma sanayisini temsil ediyorsa bu başarıda Özdemir abinin çok büyük payı var.

TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Bizim eksiklerimizi telafi edecek olanlar; gençler sizlersiniz. Sizler Türkiye'nin umudusunuz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak sizlerden isteğim hayallerinizin peşinden gitmeyi asla bırakmamanızdır. Yapamazsınız, başaramazsınız diyen felaket tellalarına kulak asmayın. Unutmayın sabır acıdır, zordur ama meyvesi daima tatlıdır. Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye 22 yıl öncesinin Türkiye'si asla değil. Milli gelirde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını aştık. İnsansız hava araçlarında dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız. savunma sanayinde yerli üretimin payını yüzde 80'lere çıkardık. Araştırma merkez sayımızı 0'da bin 328'e çıkardık. 22 önce sadece iki teknopark vardı. Bugün 104 teknoparkımız var.

TEKNOFEST bir gençlik destanıdır. Bir teknoloji devrimidir. İdealist gençlerin güçlü sesidir. 2018'den bu yana TEKNOFEST 'in dalga dalga büyüdüğüne hep beraber şahit oluyoruz. TEKNOFEST Adana'ya 790'dan fazla takım başvurdu. Ziyaretçi bakımından da yeni bir rekora imza atacağımıza inanıyorum. 

"BÖLGEMİZDE SİNSİ BİR PLAN UYGULAMAYA KONULMUŞTUR"

Bölgemizde son yılların en sancılı günleri yaşanıyor. Gazze ve Lübnan'daki katliamları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Çoluk çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz siyonist İsrail tarafından katledildi. İsrail, Hamas bahanesiyle önce Gazze'yi işgal etti, şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döküyor. İsrail saldırılarında can veren Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerime bir kez daha rahmet diliyorum. İsrail coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her türlü yola başvuruyor.

İSRAİL'E GUTERRES TEPKİSİ

Utanmadan, sıkılmadan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'e kalkıyor BM'ye gelemez diye meydan okuyor. Şu hale bak. Şimdi 196 tane ülke herhalde BM Genel Sekreteri'ne sahip çıkacaktır. Sen kim oluyorsun da BM Genel sekreterinin BM'ye gelemeyeceğine dair ferman gönderiyorsun. Tüm bunlara rağmen batılı güçler mühimmat gönderiyor. Dökülen her damla kana o bombaları atanlar kadar, bombaları temin edenler de ortaktır. Bölgemizde sadece Gazze ve Lübnan'la sınırlı kalamayacak sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek ve anlamak için kahin olmaya gerek yoktur. Tarih bilen, dinler tarihi bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes, meselenin Kudüs’le, Mescidi Aksa ile, vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vaat edilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. İsrail yönetimi her açıklamayla, her haritayla asıl niyetini ortaya koyuyor.

Komşularımızla işbirliğimizi ileriye taşıyoruz. Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı en aza indirmeye çalışıyoruz. Teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten ve ihraç eden ülke olmaya emin adımlarla ilerliyoruz. Çok geniş bir alanda son derece güçlüyüz. İnşallah çok daha iyi yerlerde olacağız. Biz dışa bağımlılığın acısını çok iyi bilen bir ülkeyiz. Bize takılan çelmeleri unutmadık. Teknolojinin bağımsızlık anlamına da geldiği defalarca tecrübe ettik. Bölgemizin içinde bulunduğu cinnet halinde yine mazlumların yanında yer alacağız.

Sonraki Haber