Erdoğan-Özel görüşmesinde ne konuşuldu? İşte gündeme gelenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özgür Özeli kabul etti. Görüşme oldukça samimi ortamda gerçekleşti. 1 saat 35 dakikalık görüşmeden sürpriz bir biçimde iade-i ziyaret kararı çıktı. Görüşme sonrası kim ne dedi? Liderler arasında yeni bir görüşme olacak mı? İşte detaylar...

Son Güncelleme:

Siyasette gözlerin çevrildiği görüşme dün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel  AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. görüşme bir saat 35 dakika sürdü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, uygun bir zamanda CHP'ye iade-i ziyarette bulunacağını açıkladı.

Yeni anayasadan ekonomideki son gelişmelere kadar pek çok konunun ele alındığı görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. AK Partili kaynaklardan edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Özel Erdoğan'dan mülakatların kaldırılmasını, Can Atalay ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasını, 28 Şubat davasında hüküm giyen Çetin Doğan gibi generallerin hastalıklarından dolayı affedilmesi gibi taleplerde bulundu. Erdoğan ise bu talepleri değerlendireceğini söyledi. Görüşmede 15 temmuzda gündemdeydi.

Cumhurbaşkanı Özel'e 15 Temmuz gecesi Meclis'te bulunmasından dolayı teşekkür etti.
Özel ise 15 Temmuz'u "Tiyatro" olarak görmediğini ve bu tanımların doğru olmadığını ifade etti.

Erdoğan Özel'i yerel seçimdeki başarısından dolayı tebrik de etti. Özel'in genel başkanlığında ivmelenen bir süreç olduğuna işaret etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Erdoğan'ın ziyaretten memnuniyet duyduğunu ve diyaloğu devam ettirme isteğini Özel'e iletti.

Sonraki Haber