Erdoğan maden faciasında hayatını kaybeden Rahman Özçelik ve Gürdal Serenli'nin cenazesine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağındaki meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden Rahman Özçelik ve Gürdal Serenli'nin cenaze törenine katıldı.

Son Güncelleme:

Erdoğan, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Rahman Özçelik'in cenazesine katıldı.

Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

Değerli kardeşlerim, şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabbimize hamdolsun ki, kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle Rabbimizin sevgili habibine komşu oluyor. Bu işin bir güzel yanı daha var, o da tüm aile, gerek eş, gerek baba, anne, hepsi kendileriyle inşallah haşru cem olacaklar. Bizim de temennimiz, ya rab, bizleri sevgili habibinin sancağı altında buluştur. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır. Bu mirasa da bizler devlet olarak sahip çıkacağız. Gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak, hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gereken destekleri de bu süreç içinde vereceğiz. Emanetlere de sahip çıkacağız. Tekrar tüm aileye Allah'tan sabırlar diliyorum, milletimizin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun.

Erdoğan, daha sonra maden işçisi Gürdal Serenli'nin cenazesine katıldı. Erdoğan, "Göçük altında artık kimse kalmadı. Her nefis ölümü tadacaktır. Gürdal evladımızı da bu madencilikte bir maden şehidi olarak Hakk'a uğurluyoruz. Rabbim annesine, babasına, ailesine sabırlar lütfetsin. Rabbim sevgili habibine komşu eylesin. Hep birlikte haklarımızı helal ettik. Birliğimizi beraberliğimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim. İşte dünya bu. Bu dünyada birbirimizi kırmak, gücendirmek olmamalı. Bir Müslüman bu noktada bütün hassasiyetini ortaya koymalı. Müslüman kimsedir ki, elinden, dilinden diğer Müslümanlar da emindir. İnşallah bu şekilde hayatımızı sürdürürüz" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Deri değiştiren kral kobranın acı çektiği anlar görüntülendi Düzce'de liman içerisinde görenler şaşkınlığa uğradı Ölüme meydan okuyarak hortumun içinden geçen balıkçı şoke etti 2. indirim savaşları başladı İndirim için uzun kuyruklar oluştu İstanbul Havalimanı ile Çin’in Guangzhou şehri arasında uçuşlar başladı