Erdoğan: Kırmızı çizgimiz Azerbaycan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan ile normalleşme sürecine ilişkin konuştu. Kapıların açılmasına değinen Erdoğan, "Kırmızı çizgimiz Azerbaycan" dedi. Körfez ülkeleri ve İsrail ile ilişkilere de değinen Erdoğan, Mısır mesajı verdi. Sisi ile görüşebileceği imasında bulundu.

Son Güncelleme:

Erdoğan, Ermenistan'la normalleşme sürecine ilişkin konuştu. "Kırmızı çizgimiz Azerbaycan" diyen Erdoğan bu konuda ilişkilerin yoluna girmesi halinde Türkiye'nin sınırları açacağını ifade etti.

Erdoğan konuya ilişkin olarak "Baştan itibaren zaten bizim kırmızı çizgimiz neydi? Azerbaycan’dı. Azerbaycan konusu yoluna girdikten sonra biz zaten kapımızı açarız dedik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, söylemin ötesinde somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan, "Ancak artık söylemin ötesinde somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Biz Ermenistan’la normalleşme sürecinde ciddiyiz kararlıyız. Tam normalleşme ve iyi komşuluk ilişkilerinin tesisini de hedefliyoruz." dedi.

Erdoğan, TRT'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Körfez ülkeleri ile yeniden normalleşen ilişkilere de değindi.

Erdoğan, "Birleşik Arap emirliği ve suudi arabistan’la ilişkilerimizde Yeni bir iş birliği dönemi başlattık. Her iki ülkeyle de ilişkilerimizin her alanda en hızlı şekilde gelişmesi için iki ülke kurumları her alanda çalışmaları sürdürüyorlar." diye konuştu.

Erdoğan, İsrail ile ilişkileri de değerlendirdi.

Erdoğan, "Son dönemde İsrail ile ilişkilerimizi ve diyalogumuzu da geliştiriyoruz. Bu arada sayın Herzog’la olumlu temaslarımız neticesinde başlayan bu süreçte 15 yıl aradan sonra İsrail’den ülkemize devlet başkanı düzeyinde bir ziyaret oldu." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile görüşebileceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan, " Şu anda bizim yani Mısır’la ilgili sürecin de alt düzeyde bir defa devam ediyor bütün görüşmeler, diplomasi, bunlar devam ediyor. Yani üst düzeyde de bu işin olmaması gibi bir şey söz konusu değil. Yeter ki birbirimizi anlayalım." diye konuştu.

Erdoğan, "Müslüman Müslüman'a ters bakacak değil" dedi. Mısır'a "yeter ki rencide edici açıklamalardan kaçınalım" çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

Bitlis'te deprem anında yaşanan panik kamerada Yavrularını insan dostuna emanet eden anne kedinin görüntüleri izlenme rekoru kırdı İstanbul’da prefabrik ev fuarı Sıcaklıklar pazartesi gününe kadar kalacak! Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli anlattı Jandarma evin her tarafına gizlenmiş uyuşturucuyu böyle buldu: Operasyon anları kamerada Yer Adana: Cips paketinin içinden çıkanlar aklın sınırlarını zorladı