Erdoğan: Bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

-Filistin halkının mevcut durumunun iyileştirilmesine yönelik desteğimizi teyit ettik. Bölgede adil ve kalıcı barışın tek yolu iki devletli çözümü savunmaktan geçmektedir. Bu alanda üzerimize geçen her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu değerli kardeşimizle bir kez daha paylaştık. TİKA, Kızılay Filistin için faaliyetlerini sürdürüyor.

-Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Filistin halkının refah ve güvenliğini artırmaya yönelik her davayı destekleyeceğiz. 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti kurulmasının şart olduğunu belirtmek istiyorum. Ramallah'ta bir meydana adımın verilmesinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Abbas'ın açıklamaları: 

-Kardeşim Erdoğan burada sizinle tekrar birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederken teşekkürlerimi iletmek isterim. İlişkilerimizi güçlendiren bu tür toplantıları önemsiyoruz. Türkiye'nin Filistin'i savunarak halkın özgürlük ve bağımsızlığının kazanılması için verdiği desteği destekliyoruz. Son dönemde gerçekleşen seçimlerdeki başarınızdan dolayı tebrik ederim.

-Körfez ziyaretiniz Türkiye'nin gücünü ortaya koymanız bakımından önemlidir. Organize Sanayi Bölgesinin yakında hayata geçirilmesinden dolayı duyduğumuz memnuiyeti dile getirmek isterim. İsrail ırkçı ve tamamen sömürüye dayalı yaklaşımıyla bu sürece zarar verdiği gibi sözlerini de yerine getirmemiştir.

-İsrail, işgali daha da güçlendirmek adına birçok girişme devam etmektedir. Filistinliler olarak meşru haklarımızı koruyabilmek için gerekli çabaları yapıyoruz ancak uluslararası toplum Filistin halkına işlenen suçlarda kayıtsız kaldı. Kararların hiçbiri uygulamaya geçmedi. Türkiye bu alandaki siyasi girişimleri sürdürüyor.  

-Amacımız Filistin halkını ve topraklarını tehdit eden her türlü zorluğu ortadan kaldırmak olmuştur. Cumhurbaşkanına Filistin halkına ve davasına karşı desteğinden dolayı teşekkür etmek isteriz. Sayın Cumhurbaşkanı sizin şimdiye kadarki ilkesel tutum ve desteğinizden dolayı Ramallah'taki en büyük meydanlardan birisine Cumhurbaşkanı Erdoğan Meydanı adı verilmesi kararı alınmıştır. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber