En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isimden açıklamalar

Emekli maaşları için gözler kabine toplantısına çevrildi. Bugün toplantı sonrası konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Hesaplamalar nasıl yapılıyor? İşte o ihtimaller...

Son Güncelleme:

Emeklilerin gözü kulağı bugün kabine toplantısından sonra yapılacak olan açıklamada.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam ne zaman yapılacak? Detayları Haber Global yayınında Ekonomist Muhammet Bayram hesaplayarak anlattı.

Bayram'ın açıklamaları:

"Emekliler uzun zamandır bir bekleyişte. Pandeminden bu yana emekliler enflasyona ezdirilmedi. Son oluşan enflasyonist ortamda yapılan oransal zamlar yeterli olmadı. 2023 martta 7500 TL'ye artırıldı en düşük emekli maaşı. En düşük emekli maaşından daha fazla maaş alanlara ise oransal zam yapılmamıştı. 2023 temmuz ayında ise kök maaşlara zam yapılmadı ve 6000 TL maaşı olanın maaşına ek zam gelmedi. Makas daha da açıldı. Şu anda asgari ücret 11 bin 402 lira. En düşük emekli maaşı hala 7500 TL. Sene başı işaret edilerek zam artışı yapılacak denildi.

SSK ve Bağkur emeklilerimiz mutlak suretle enflasyon farkı alırlar. Memurlara ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme farkı veriliyor. Emeklilere yüzde 25 zam cepte, memur emeklilerinin ise yüzde 34-35'lik zammı cepte. Buna enflasyon farkı ve refah payı artışı da yapıldı.

Beklenen haber ne peki? Seyyanen zam yapılabilir. Kök maaş düzenlemesi yapılabilir. Cumhuriyetin 100. yılı ikramiyesi verilebilir. 1000 lira ile 5000 bin TL arasında o da."

Kaynak: Haber Global TV

Babalar Günü'nde eşine kendi ürettiği aracı hediye etti Bursa'da kaçan boğa ortalığı birbirine kattı Hayvan gübresi çukuruna düşen boğa kurtulsa da yakalandı Cam silerken 7'nci kattan düşen kadın hayatını kaybetti Bir koyun uçurumdan atladı, 27 koyun peşinden gitti Bakan Göktaş'tan bayram ziyaretleri