Elazığ'daki dağ yıllardır gizemini koruyor: "Sadece cüceler giriyor"

Elazığ'ın Nimri Dağında altın çıkarmak için açılan ve sadece cücelerin girip çalışabildiği iddia edilerek efsanelere konu olan tüneller, halen gizemini koruyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören tüneller, görenleri şaşırtıyor.

Son Güncelleme:

Keban ilçesindeki Nimri Dağında bulunan ve sadece cücelerin girebildiği tüneller yıllardır gizemini korumaya devam ediyor.

Rivayete göre yıllar önce açılan bu tünellerde sadece cüceler çalışarak altın çıkarıyordu. Kimsesiz çocukların ense köklerine vurularak cüce kalması sağlandığı ve bu şekilde tünellerde çalıştırıldığı rivayeti, kulaktan kulağa aktarılarak günümüze kadar ulaştı.

Efsaneyi merak edenler ise Nimri Dağına çıkarak bu tünelleri görmeye geliyor. Bölge halkı bu alanların turizme kazandırılması için çalışma yapılması istiyor.

İzmir'deki patlama anı kamerada! Çeşme’yi yakan izmarit! Yangının çıkış anı saniye saniye görüntülendi Tatilcilerin ihmalkarlığı kamerada: Ters rüzgar esse orman gitti İzmir Çeşme'deki yangın böyle görüntülendi Ayazağa'da maaşlarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı Kuşları izlerken ağzı açık kalan kedi kahkahaya boğdu