Ekmekleri küflenmeden saklamak artık mümkün! İşte küflenmeden ekmek saklamanın püf noktası
Ekmek saklarken dikkat edilmesi gereken hususlara uymadığınız takdirde ekmekler sıa sürede küflenmeye başlıyor. Önce bayatlayan ve ardından bozularak küflenen ekmeklerdeki bu süreci uzatmak için ekmeklerin nasıl doğru şekilde saklandığını bilmek gerek.
Ekmekleri küflenmeden aklamak için kullanabileceğiniz doğal yöntemler içerisinde ilk akla gelen ekmeklerin yanına bir miktar tuz ya da karbonat koymaktır. Ekmek muhafaza ettiğiniz alanda tuz ya da karbonat bulunması ekmeklerin olduğu bölgede nemi ekerek ekmeğin küflenmesini önleyecektir.
Aynı zamanda ekmek saklarken küflenmeyi engellemek için diş sarımsak ya da karanfil tanesi de kullanabilirsiniz. u iki yöntem de ekmeğin küflenme sürecini geciktirecektir.