Eğitimde 2+5 nedir? 2+5 nasıl uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs nedeniyle uygulanacak olan 2+5 sisteminin detaylarını paylaştı. İşte yüz yüze eğitimde uygulanacak olan 2+5 sisteminin tüm detayları...

Son Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 31 Ağustos'ta uzak eğitim ile başlayan 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunda, 21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime geçilecek. Yüz yüze eğitime açılacak okullarda salgın nedeniyle bir dizi tedbirler alınacak. Bu tedbirlerden biri de 2+5 sistemi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül tarihinde başlayacak yüz yüze eğitimde uygulanacak 2+5 sistemine dair tüm detayları paylaştı. 

EĞİTİMDE 2+5 SİSTEMİ NEDİR? NASIL UYGULANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullarda sürekli kontrol, dezenfekte, takip var" diyerek tedbir amaçlı uygulanacak 2+5 sistemini anlattı. Bakan Selçuk'un açıklamasına göre; pazartesi ve salı günleri sınıfın yarısı okula gidecek. Ziya Selçuk bu grubu 'kırmızı grup' olarak adlandırdı. Geriye kalan diğer yarı da perşembe ve cuma günleri okula gidecek. Çarşamba ve pazar günleri ise tatil olacak. 

Sosyal mesafe kuralından dolayı bu sistemin uygulanacağını belirten Selçuk, sınıflarda herkesin tek oturacağını ve arada mesafe bırakılacağını ifade etti. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber