Efsane film Neşeli Günler'e ilham olan meşhur turşucu! Her şey Adile Naşit'in dükkanı ziyaret etmesiyle başlamış
Çam kozalağının bile turşusu var
Yenilebilir 90 çeşit turşunun bulunduğunu ifade eden İbrahim
Türksever, “Biz yenilebilir sebze ve meyve olarak her şeyin
turşusunu yapıyoruz. Erik, kavun, portakal gibi birçok meyve ve
sebzeden turşu yapıyoruz. Müşterilerimiz turşularımızı çok seviyor.
Çam kozalağının da turşusunu yaptık. Onu da aroma için üretiyoruz
ve çok güzel bir aroması var. Hem yaşlı kesim hem genç kesim bizden
turşu suyu alıyor” dedi.
İyi turşunun ilk önce taze sebze ve meyveden yapılması gerektiğini
söyleyen Türksever, “Taze meyve ve sebzelerin iyice temizlenmesi
gerekir. Bizim kullandığımız aromalar doğal bir formülasyondan
oluşuyor. Bunu hiç bozmadık. Bu yüzden turşularımız lezzetli. Taze
ve doğal ürünle yapılan turşu aynı zamanda soğuk yerde muhafaza
edilmelidir. Böylece turşu gittikçe güzelleşiyor” şeklinde
aktardı.
Kaynak: İHA