Efsane film Neşeli Günler'e ilham olan meşhur turşucu! Her şey Adile Naşit'in dükkanı ziyaret etmesiyle başlamış

Çam kozalağının bile turşusu var

Yenilebilir 90 çeşit turşunun bulunduğunu ifade eden İbrahim Türksever, “Biz yenilebilir sebze ve meyve olarak her şeyin turşusunu yapıyoruz. Erik, kavun, portakal gibi birçok meyve ve sebzeden turşu yapıyoruz. Müşterilerimiz turşularımızı çok seviyor. Çam kozalağının da turşusunu yaptık. Onu da aroma için üretiyoruz ve çok güzel bir aroması var. Hem yaşlı kesim hem genç kesim bizden turşu suyu alıyor” dedi.
İyi turşunun ilk önce taze sebze ve meyveden yapılması gerektiğini söyleyen Türksever, “Taze meyve ve sebzelerin iyice temizlenmesi gerekir. Bizim kullandığımız aromalar doğal bir formülasyondan oluşuyor. Bunu hiç bozmadık. Bu yüzden turşularımız lezzetli. Taze ve doğal ürünle yapılan turşu aynı zamanda soğuk yerde muhafaza edilmelidir. Böylece turşu gittikçe güzelleşiyor” şeklinde aktardı.

Kaynak: İHA