Efkan Ala AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Efkan Ala, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Son Güncelleme:

Efkan Ala, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeliği ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına görevlendirildi.

EFKAN ALA KİMDİR?

Efkan Ala, 1965 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu. Efkan Ala'nın babasının adı Temel, annesinin adı ise Gönül'dür. 

Efkan Ala, orta ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesinde, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. İktisat alanında yüksek lisans yapan Efkan Ala yurt dışı stajını İngiltere'de tamamladı. 

Efkan Ala, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra Tunceli Vali Yardımcılığı görevine atandı. İçişleri Bakanlığında Eğitim Şube Müdürlüğü ve İller İdaresi Daire Başkanlığı görevlerinde bulanan Efkan Ala, bu sürede UNICEF ile iş birliği içerisinde yürütülen yaşam kalitesi göstergeleriyle ilgili çalışmalarda yer aldı.

Efkan Ala, Turizm Bakanlığında Turizm Eğitimi Genel Müdürü ve Turizm Bakanlığı Müşaviri olarak görev yaptı. Bu dönemde Dünya Turizm Örgütünde Kaliteyi Destekleme Komitesi Üyeliği görevinde bulundu. Çok sayıda uluslararası çalışma ve toplantıya Türkiye'yi temsilen katıldı. Çeşitli dergilerde tercümeleri yayımlandı.

Efkan Ala, 2003 yılında Batman Valiliğine, 2004 yılında Diyarbakır Valiliğine atandı. Diyarbakır Valisi iken 2007 yılında Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilen Efkan Ala, bu görevi sırasında OECD yüksek düzeyli memurlar toplantılarında Türkiye'yi temsil etti. 

2013 yılında İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efkan Ala, 61. 62. 64. ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Efkan Ala, 2016 yılında bakanlık görevinden ayrıldı.

Kaynak: AA

Sonraki Haber