Dünyada tek örneği Türkiye'de bulunuyor: Tam 1500 yıllık!

Satala Antik Kenti'nde bulunan ve dünyada bilinen tek Lorica Squamata model lejyoner zırhı restore edildi.

Son Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşhane'de bulunan Satala Antik Kenti'nde 2020 yılı kazı sezonunda bulunan ve Ankara Bölge Laboratuvarı'nın katkılarıyla araziden kaldırılan Roma dönemi lejyoner zırhının restore edildiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, Geç Roma Dönemi'ne tarihlendirilen zırhın, Lorica Squamata modeline ait olduğu ve modelin bilinen ilk örneği olarak büyük bir öneme sahip olduğu kaydedildi.

Bakanlık, 2021 yılında Erzurum Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürlüğü'ne getirilen ve ilk belgeleme aşamasında toprağı ile birlikte korunan zırhının, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde röntgen ve tomografi ile incelendiğini bilgisi verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Mardin'de Togg ile şehir turu Tekirdağ'da Sıla bebek ve Narin Güran protestosu Kilis'te sıkı denetim: Okullar bölgesi için yakın markaj Alevler pencerelerden taştı, mahallede panik yaşandı Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasında Bilecik'te toplanmayan çöpler vatandaşları çileden çıkardı