Dünyaca ünlü şeflerin gizli yöntemi bulundu! Eti yumuşacık pişirmek için meğer tek gereken buymuş
Kırmızı et pişirirken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Kırmızı etin doğru şekilde pişirilmemesi etin sert kalmasına ve lezzetinin kaçmasına neden olur. Bu nedenle kırmızı etin nasıl pişirilmesi gerektiğini bilmek büyük önem arz ediyor.
Kırmızı etin pişmesinin ardından et tamamen hazır olduğu halde sert kaldıysa ya da ne kadar uğraşsanız da tamamen pişmiyorsa burada da kırmızı et pişirmemin püf noktası olan maden suyu yönteminden yararlanabilirsiniz. Maden suyu etin yumuşamasını sağlayarak suyunu daha rahat bırakmasını ve kendi suyun da yumuşacık pişmesini sağlayacaktır.
Bu yöntemi uygulamak için sadece yemek pişirdiğiniz tencereye az miktarda maden suyu eklemek yeterli olacaktır. Ayrıca eğer maden suyu kullanmak istemezseniz yemeği pişirdiğiniz tencerenin için az miktarda süt de ekleyebilirsiniz.