"Dostluk hikayesi" ile tanınan Yaren leyleğin yuvada bitkin düşen yavrusu tedavi altına alındı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Uluabat Gölü'nün kıyısındaki kırsal Eskikaraağaç Mahallesi'nin simgesi "Yaren" leyleğin iki yavrusundan biri tedaviye alındı.

Son Güncelleme:

Balıkçı Adem Yılmaz'la kurduğu "dostluk hikayesi" ile tanınan, göç mevsiminde Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi Eskikaraağaç'a 13'üncü yılında da gelen Yaren'in 4 yavrusu oldu.

"Yaren" ile "Nazlı" leyleğin yavrulardan ikisi, yumurtadan çıktıktan sonraki günlerde öldü. Diğer yavrulardan biri, yuvada bitkin düştüğünün fark edilmesi üzerine Karacabey Belediyesi ekiplerince yuvadan alınarak tedavisine başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezine götürülen yavru leyleğin bir süre enfeksiyon nedeniyle tedavi göreceği öğrenildi.

Bataklığa saplanan ineği itfaiye kurtardı Samsun'da denize giren üşüyor, girmeyen ise terliyor Kuyumcudan altın çalan kişiyi iş yeri çalışanları böyle yakaladı Adana'da hakimle yasak aşk yaşayan iş adamı isyan etti Bu kuşlara değer biçilemiyor Yüksek voltaja rağmen serinlemek uğruna tehlikeli suda böyle yüzdüler