Doğaya olan faydaları saymakla bitmiyor: "Lütfen ezmeyin" uyarısı yapıldı!

Halk arasında bilinen adıyla 'tezek' veya 'gübre böcekleri', Türkiye'de devlet koruması altına alındı. Ekosistem için oldukça faydalı olan bu böceğin yaptıkları sayesinde toprak nefes alıyor.

Son Güncelleme:

Antik Mısır'da yaşamın, ölümsüzlüğün ve varoluşun simgesi olarak kabul edilen, Mısır tanrılarının fresklerinde de yer alan Scarabeus sacer, halk arasında bilinen adıyla 'tezek' veya 'gübre böcekleri', Türkiye'nin en büyük subasar ormanı olan Karacabey Longoz Ormanı'nda kayıt altına alındı.

Longoza ziyarete gelenler, doğal geri dönüşüm sürecini hızlandıran, açıklıkları kazıp toprağı havalandıran ve gübrelemeye yardımcı olan bu bölgelere zarar vermemeleri için, tabelalarla uyarılıyor.

62 yaşındaki iş kadını okuduğu bölümü birincilikle bitirdi Z kuşağı arasında yeni bir dil oluştu TEM Otoyolu'nda kamyonetten kopan lastiğin ilginç yolculuğu kamerada Orta Doğu'ya özgü tarantula türü Şırnak'ta ortaya çıktı Bahçelievler'de kısmen çöken binanın kontrollü yıkımına başlandı Sağanak yağış heyelana sebep oldu: Bina tedbir amaçlı boşaltıldı