Doğaya bırakılan kızıl geyik, vatandaşlara kendini sevdirdi

Doğa koruma ve milli parklar 6. Bölge müdürlüğü tarafından Eşeler yaylasına bırakılan kızıl geyik Salda Gölü kenarında bulunan Salda köyü içlerine gelerek vatandaşlara kendini sevdirdi.

Son Güncelleme:

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Burdur'da yürütülen çalışmalar ile devam ediyor.

Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Burdur'da bulunan Salda Gölü çevresine getirilen 5 erkek, 18 dişi kızıl geyik Eşeler Yaylası'na salınmıştı.

Buraya salınan geyiklerin çiftleşip üreyerek Salda Gölü çevresinin kızıl geyik yuvası olması ve yaban hayatını koruması bekleniyordu.

Jandarma evin her tarafına gizlenmiş uyuşturucuyu böyle buldu: Operasyon anları kamerada Yer Adana: Cips paketinin içinden çıkanlar aklın sınırlarını zorladı Boğazına yemek kaçan müşteriye garsondan hayat kurtaran Heimlich manevrası Küçükçekmece'de ilginç anlar: Caddede atını dört nala koşturdu Havalar soğudu, Sarıkamış'ta araç camları ve bitkiler kırağı tuttu Tek patisiyle kendine yanaşan ayının aklını alan kedini görüntüleri viral oldu