Doğal gaza zam var mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz zammından, yeni yüzer üretim platformuna ve nükleer enerjiye kadar pek çok başlıkta soruları yanıtladı. Bakan Bayraktar, doğalgaz zammına ilişkin "enflasyonun aşağı gidişini hızlandırmak için bu süreci mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı canlı yayında, "doğalgaza zam olacak mı?" sorusuna yanıt verdi, tüketim ile doğru orantılı bir model üzerinde çalışıldığını belirtti.

"Vatandaşlarımızın elektrik ve doğalgazda ödeyeceği faturaların devlet olarak yüzde 60'ını biz karşılıyoruz. Buna önümüzdeki dönemde de devam etmeyi hedefliyoruz. Elbette bu imkan meselesi. Burada desteği tüketim esaslı ortaya koymak, çok tüketenin maliyetine katlandığı destek modeline geçmek istiyoruz.

Bu süreçte öncelikli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Enerji fiyatlarının enflasyon etkisini göz önünde bulundurarak çalışıyoruz. Enflasyonun aşağı gidişini hızlandırmak için bu süreci mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz.

Türkiye'de yaklaşık 36 milyon civarında abone var. yüzde 3'lük bir dilim yüksek tüketim grubu olabileceğini düşünüyoruz. Onlara 'elektriğin maliyeti budur, bu maliyeti ödeyin' diyeceğiz. üzerinde çalışıyoruz. 2025 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz. işin özünde maliyetine katlanabilecek grupların maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi hedefliyoruz." dedi.

Başakşehir'de babadan oğluna "test" dayağı: Kısa sürede çözdüğüne inanmadı 'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 11 şüpheli adliyede Belediye başkanı ve oğlundan husumetlilerine meydan dayağı FPV pilotunun çektiği görüntüleri izleyen vatandaşın korkusu güldürdü Kaşla göz arası hırsızlık: Emekli vatandaşın 7 bin lirasına göz diktiler Düşen uçakta hayatını kaybeden Emir Gülal Nalcı son yolculuğuna uğurlandı