Diyarbakır'da cephanelik ele geçirildi: Yurt içinde silahlı saldırı hazırlığındaydılar

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın terör örgütüne yönelik operasyonunda son yılların en büyük cephaneliği ele geçirildi. 100 kilo plastik patlayıcı, uzun namlulu ve ağır silahlarla saldıracaklardı!

Son Güncelleme:

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın terör örgütüne yönelik düzenledikleri operasyonda son yılların en büyük cephaneliği ele geçirildi. Yüz kilogram plastik patlayıcı, uzun namlulu ve ağır silahlarla yurt içinde saldırı hazırlığında olan 20 kişi de operasyonla yakalandı.

Haber: Abdülkadir Konuksever

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda son yıllardaki en büyük cephanelik ele geçirildi. Operasyon başlatılmadan günler önce istihbarat çalışmaları yapıldı, şüpheliler takibe alındı.  


Ardından PKK-KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmaya istinaden İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa operasyon düzenlendi. Diyarbakır'ın Bağlar, Kayapınar ve Çınar ilçelerinde ve köylerinde 20 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı.


Yapılan araştırma ve incelemelerde ikametler, müştemilatlar ve araziler mercek altına alındı. Bir arazide sığınak tespit edilince devreye iş makineleri girdi. Toprakla kapatılmış olan sığınak kazılarak içerisindeki silahlar çıkarıldı.


100 KG PLASTİK PATLAYICI

Çeşitli noktalarda yapılan kazı ve aramalarda 100 kilogram plastik patlayıcının yanı sıra çok sayıda ağır silah ele geçirildi. Patlayıcı ve ağır silahlarla örgütün yurtiçinde saldırı planladığı tespit edildi. İki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Yakalanan 20 kişinin ise sorguları sürüyor. Patlayıcıların nereden getirildiği ve saldırı planları tespit edilmeye çalışılıyor.


SUR'DAN BU YANA BÖLGEDE YAKALANAN EN YÜKSEK MÜHİMMAT

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen cephaneliğin miktarı Sur operasyonlarından sonra bölgede ele geçirilen en büyük miktardaki mühimmat olarak kayıtlara geçti.


Ele geçirilen malzemeler :

100 kilogram plastik patlayıcı 

100 adet RPG-7 mühimmatı

47 adet el yapımı roket mühimmatı


92 adet sevk fişeği

1 adet roketatar silahı

6 adet M-16 silah

1 adet BİXİ marka uzun namlulu silah

3 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah

1 adet hafif otomatik tüfek


1 adet tabanca

1 adet av tüfeği

2 adet el bombası

11 adet elektronik devre

13 adet elektrikli kapsül

Alpha Fire marka alıcı

Verici devre


Uzaktan kumanda

4 adet infilaklı fitil

5 adet dürbün

40 adet uzun namlulu silah şarjörü

Çok sayıda uzun ve kısa namlulu silah fişeği

Üzerinde devre ve ampul bulunan kontrol kablosu

77940 nakit para

2 bilgisayar

17 cep telefonu

7 sim kart

4 hafıza kartı

2 flaş bellek

2 CD

Sırt çantaları

Hücum yelekleri

Battaniyeler

Kitaplar

Örgütsel dokümanlar

Yaşam malzemeleri


Sonraki Haber