Diyarbakır'da askeri üsse saldırı girişimi

Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunuldu. Maket uçakların etkisiz hale getirildiği herhangi bir zararın olmadığı açıklandı.

Son Güncelleme:

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde patlama sesi duyuldu. Seslerin duyulmasının ardından bölgeye ekipler sevk edildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da yaşanan patlama ile ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu. Bakan Soylu, "Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur" dedi.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valilğinden yapılan açıklamada, saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığına maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir." ifadesine yer verildi.

MSB: GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Saldırıyla ilgili bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığından geldi. MSB açıklamasında "Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00.30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır." ifadelerini kullandı. 

Sonraki Haber