Dilek hemşire kimdir? Dilek Akçabelen neden öldü?

34 haftalık hamileyken koronavirüse yakalanan, yoğun bakımda sezaryen ile bebeği alınan ve sonrasında durumu ağırlaşan Dilek hemşire (Akçabelen) 30 yaşında hayatını kaybetti. Peki tüm Türkiye'nin günlerdir iyileşmesi için dua ettiği Dilek hemşire kimdir?

34 haftalık hamile iken koronavirüse yakalanan ve durumunun ağırlaşması nedeniyle yoğun bakıma alınarak burada yaşam mücadelesi veren Dilek hemşire (Akçabelen) bugün hayata gözlerini yumdu. Peki bebeğini tekrar kucağına alabilmesi için tüm Türkiye'nin dua ettiği ameliyat hemşiresi Dilek hemşire kimdir ve neden öldü? 

DİLEK HEMŞİRE KİMDİR? DİLEK AKÇABELEN NEDEN ÖLDÜ?

30 yaşındaki Dilek Akçabelen İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapıyordu. 10 yıllık hemşireydi. Zor bir hamilelik dönemi geçiren Dilek hemşire, hamileliğinde böbrekleriyle ilgili sorunlar yaşadı hatta bir operasyon geçirdi. Mart ayında corona virüs salgını başladığında heyet raporuyla erken doğum iznine ayrıldı.

34 haftalık hamileyken corona virüse yakalanan Dilek hemşirenin ailesinde virüs tespit edilemedi, virüsü komşusundan aldığı tahmin ediliyor. 

11 Nisan'da hastaneye kaldırılan Dilek hemşirenin durumu ağırlaşınca üç gün sonra bebeği sezaryenle alındı. Dilek hemşire, 2,5 kilo doğan oğlu Tunç'u birkaç saniye görebildi.

Daha sonrasında durumu ağırlaşan Dilek hemşirenin önce öldüğü iddiaları ortada dolaştı. Fakat bu iddia hem hastane hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yalanlandı.

Hastane, "Dilek Akçabelen isimli hastamızda yeni gelişen önemli büyüklükte beyin ödemi ve beyin kanaması oluşmasına rağmen, beyin ölümü gerçekleşmemiştir. Hastamızın tedavisi ECMO (extra corporeal membrane oxygenation) olarak adlandırılan mekanik dolaşım destek sistemine bağlı olarak devam etmektedir" sözleriyle bu iddiayı yalanladı. 

Dilek hemşirenin böbrek rahatsızlığı ve hamileliğinde zayıflayan bağışıklığı nedeniyle durumu hızlı ilerledi, akciğerleri fonksiyonlarını yerine getirememeye başladı, nakil ihtiyacı doğdu.

Dilek Akçabelen, akciğer nakli için organ nakli sırasına girdi, ancak olumlu haber gelmedi. Ve Dilek hemşire bugün vefat etti.


Sonraki Haber