Dikkat! Dolandırıcıların yeni tuzağı: Oltalama

Son zamanlarda kullanıcıların banka hesabından habersiz para transferi ve kredi çekme gibi dolandırıcılık vakaları arttı.

Son Güncelleme:

Dolandırıcılar için ortak Wi-Fi ağları biçilmiş kaftan. Özellikle bu ağlara bağlananlar risk altında. Peki, nasıl önlem alınmalı? İşte cevabı...

Banka hesabına giriyorlar, hesabı boşaltıyorlar. Dolandırıcılar oltalama yöntemi ile binlerce kişiyi soyuyorlar. Bunu da ortak Wi-Fi ağı ile yapıyorlar.

Özellikle hastane, zincir kahve ve restoran gibi yerlerde ortak kullanılan Wi-Fi ağları denetime tabi değil. Bu nedenle kullanıcılar risk altında. Bu ağlara bağlanarak mobil bankacılık uygulamalarını kullanmak ise riski iki katına çıkarıyor.

Peki, dolandırıcılar bu yöntemle kart bilgilerini nasıl ele geçiriyor?

"Yüklenen casus yazılımlarda gece saatlerinde çok rahat bir şekilde hesaplarınıza erişim sağlanmakta; bilgileriniz ele geçirilmektedir."

Dolandırıcıların ağına düşmemek için bazı kurallar var. İlk kural, kullanılan ağın doğruluğunu test etmek.

"Banka işlemleri gibi e-posta, sosyal medya gibi hassas işler ortak kablosuz ağlardan asla yapılmamalıdır. Sertifikalar güvenlik riski barındırabilir ve sizin tüm trafiğinizin ele geçirilmesine neden olabilir."

Gıdaya hile karıştıranlar ifşalandı İstanbul'da ekmeğe yüzde 25 zam talebi Türkiye Instagram kullanımında dünya birincisi oldu Zonguldak'ta karayolundaki korkutan heyelan anı Avcılar'da dehşet saçan cipin çalındığı anın videosu ortaya çıktı Van'da kahraman öğretmen, öğrencisinin Heimlich manevrasıyla kurtarıcısı oldu