'Dikkat' diyen İslam Memiş'ten bir iyi bir kötü haber! Gram altın...

Finans analisti İslam Memiş, gram altı TL fiyatında bu hafta beklediği yeni rekoru açıkladı. Memiş, art arda rekorların geldiği borsa tarafı için ise yatırımcıları uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Küresel piyasalar için önemli bir veri var. Borsada yükselişler devam edecek mi? Döviz kurlarında, altın ve gümüşte son durum nedir? Hangi bant aralıklarında işlemler olabilir bu hafta?" sorularını sorarak, haftalık ve orta vadeli tahminlerini paylaştı. İslam Memiş, gram altında bu hafta beklediği zirveyi de açıkladı. 

İslam Memiş, "Borsa İstanbul 100 Endeksi 9045 puandan kapanmıştı. Ben 9000'den çıkış yaptım, gümüşe giriş yaptım. Ancak borsa yatırımcısı yıl içindeki yükselişleri beklemeli demiştim. Bu yılla alakalı 10 bin - 15 bin puan öngörüm devam ediyor. 9.5 ay içinde yüzlerce kez yükselen ve düşen bir trend göreceğiz. Bu ralliler sürekli devam edecek diye bir şey yok. Kısa vadeli kar satışlarına dikkat etmek lazım. Takip ettiğim bant aralığı 8750 ve 9300 puan. Bu hafta bunu takip edebilirsiniz. Mutlaka kar satışı gelecektir. Şu anda endeks tarafında yükseliş var ancak kar satışlarına gebe. 9000 altına sarkarsa belki 8400 var. Buralar hızlı geçildi" dedi.

Memiş, şöyle devam etti:

"Euro dolar paritesi 1.0790'da. Geçen haftanın 1.08 altı rakamları alım fırsatı sundu. Şu anda da alım fırsatı veriyor. Bu hafta 1.09'u takip edeceğim. Bu hafta tepki yükselişleri görmeye devam edeceğiz. Dolar kuru 30.70. Burada yukarı yönlü hareketler devam ediyor. 32-33 lira öngörüm devam ediyor dolar TL'de. Bu ay bitmeden 31 lira test edilir beklentim var. Döviz kurlarıyla alakalı söylenecek bir şey yok, beklentimiz yüksek."