Didim-Turgutreis-Bodrum seferleri başlıyor

Bodrum Belediyesi'nin girişimleriyle turizmin söz sahibi iki kent Muğla ve Aydın arasında feribot seferlerine başlanıyor.

Son Güncelleme:

Her tatil dönemi gündem olan Didim-Bodrum arasındaki trafik çilesine çözüm olacak  feribot seferleri bugünden itibaren başlıyor.

Haber Global muhabirlerinden Azra Rabia Sözcü, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'na denk gelen seferleri yerinde takip etti.

Bodrum Belediyesi'nin girişimleriyle Bodrum-Turgutreis-Didim seferleri 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda başlarken ve Fethiye-Marmaris seferleri de 2 Temmuz’da başlıyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın 28 Haziran 2024 tarihinde verdiği iznin ardından faaliyete geçen proje ile Aydın Didim-Muğla Bodrum Turgutreis arası karayolu ile 140 km olan mesafe yaz aylarındaki trafik yoğunluğu ile yaklaşık 3 saatte gidilebilirken 21 deniz mili uzunluğundaki denizyolu hattının deniz otobüsleri ile 1 saatte gidilecek. 450 kişilik deniz otobüsleri ile iki turizm merkezi arasındaki mesafe kısalırken yaşanacak trafik yoğunluğunun da azalması hedefleniyor. Bu sayede, hem yerli hem de yabancı turistler için daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanmış olacak. Ayrıca Turgutreis-Bodrum arası 14 km’lik mesafeyi yaz aylarında 1 saatte gidebilen vatandaşlar deniz otobüsü ile bu mesafeyi 35 dakikada gidebilecek.

Marmaris-Fethiye arası deniz otobüs seferleri ile kara yolu ile yaklaşık 140 km, denizden ise 48.5 deniz mili olan mesafe deniz otobüsleri ile 2 saatte gidilecek. 450 kişilik deniz otobüsleri ile seyahat edecek yerli ve yabancı yolcular deniz ulaşımı ile Ege’nin muhteşem kıyılarını seyrederek yolculuk yapma fırsatı bulacak.

DİSK'ten TÜİK önünde "enflasyon" protestosu 120 metrelik beton yol Ayşenur için asfaltlandı Yaban hayvanları fotokapanla görüntülendi Şehrin göbeğinde kayda geçti: Utandıran manzaraya herkes sessiz 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görmüştü! Dokunmayla yerle bir oldu Söke’de yorgun kurşun kurbanı Pera bebeğin cenazesinde gözyaşları sel oldu