Devlet okulunda kayıt parası skandalı: Para istiyorlar, ödeme yapmayanın öğrencisini kayıt etmiyorlar

İstanbul Bağcılar’da adrese dayalı kayıt için bir ortaokula giden veli kendini pazarlığın içinde buldu. İddiaya göre okul yetkilileri 20 bin lira para istedi. Maddi durumu elvermeyen baba oğlunu kayıt ettiremedi. Başka velilere de ulaşan ekibimiz okulun para talep ettiği iddiasını yine ortaya koydu.

Son Güncelleme:

Devlet okuluna kayıt için para istiyorlar. Ödeme yapmayanın çocuğunu, okula da almıyorlar. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Okul kayıt ücreti alınamaz" dedi. Ancak bu yıl da bir çok veli ve öğrenci mağdur edildi. Bunun son örneği ise İstanbul Bağcılar oldu. İddiaya göre veli Saim Er Genç ortaokula geçen oğlunu kayıt için Bağcılar'daki bir ortaokula götürdü ve merkezi yerleştirme sistemine göre zaten kaydı oraya çıkmıştı bahçeye girdiğinde masaya oturdu ve kayıt için gittiği okulda bir anda kendini pazarlığın ortasında buldu.

Veli Saim Er Genç ödeme yapmadığı için oğlunu farklı bir okula kaydettirmek zorunda kaldı. Üstelik İddiaların hedefindeki okulun mağdur sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. veli Saim Er Genç şimdi Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetin sonuçlanmasını bekliyor.

Edirne'de ot yangını: TEM bir süre kapalı kaldı Piknik yapan aile tilkiyi de ihmal etmedi Makas atarak trafiği karıştırdı! Sosyal medyadan paylaştı Tırın dorsesi alevlere teslim oldu 10 dakikada 15 metre börek yedi, altınları kazandı Ordu'da dağ kızağı heyecanı: 500 bini aşkın ziyaretçi