DEVA Partisi lideri Babacan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'fatura' protestosuyla ilgili açıklama! "Protesto etmek anayasal hak"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "31 Aralık zamları geri çekilene kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" açıklamasıyla ilgili protesto ve boykot hakkının vatandaşların en doğal anayasal hakkı olduğunu söyledi.

Son Güncelleme:

Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "31 Aralık zamları geri çekilene kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim" şeklindeki açıklamasıyla ilgili konuştu.

Babacan, yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarının protesto edilmesinin doğal ve anayasal hak olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu kadar yüksek elektrik ve doğal gaz fiyatlarını bir şekilde protesto etmek anayasal hak. Vatandaşlarımızın olan bitene tepkisini göstermesi olağan. Türkiye böyle bir şey yaşamadı. Petrol fiyatları benim bakan olduğum dönem 20 dolardı. 7 buçuk kat arttı. Bu artışı nasıl vatandaşlara aktaracağımızla ilgili sürekli toplantı yapardık. Maliyet artınca illa ki fiyatlar artıyor. Sorun şu an döviz kurundaki artış. A'dan Z'ye her şeyin maliyetini arttırdığı gibi elektrik fiyatlarını da artırmış durumda. Dolar kurunda yüzde 90'lık artış var. Normalde dünyadaki enerji fiyatları ve enflasyona paralel bir artıştan söz ediyoruz aslında. Ancak MB ile ilgili çok büyük yanlışlar yapıldığı için her şeye zam geliyor. Sorunun özünde dolar kurunun artması var. Bunun da tek sebebi kötü yönetim. MB'nin bağımsızlığını kaybetmesi."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber